Eremo di Camaldoli Frascati

De Eremo di Camaldoli bevindt zich op de helling van de Tuscolo, de berg waar Frascati deels op gebouwd is. Het complex is in de 17e eeuw voltooid en doet vaak dienst als rustoord voor belangrijke personages uit de Camaldolezer Orde.

Eremo di Camaldoli Frascati

Adres

Het adres van de Eremo di Camaldoli is Frazione Camaldoli – 00044 Frascati (tel. onbekend ). De afstand van het centrum van Frascati is 4 kilometer.

Geschiedenis

De Eremo di Camaldoli is gebouwd op de plek waar zich vroeger de oude necropolis van de stad bevond. Het was één van de monniken zelf, vader Alessandro Secchi, die met de bouw begon. De aan de stichter van de Orde gewijde Kerk van San Romualdo werd door de architekt Tarquini ontworpen.

De kerk werd in 1611 voltooid, maar in de 2e helft van de 18e eeuw vond een door Kardinaal Enrico Benedetto Graaf van York verordonneerde en in de neo-klassieke stijl uitgevoerde verbouwing plaats.

Tussen de jaren 1606 en 1607 doneerden Paus Paulus V en de Apostolische Kamer de terreinen aan de orde Benediktijner Orde der Camaldolezen. De orde bouwde er de “Hermitage van Camaldoli”, bestaande uit een kerk en klooster.

In de loop der jaren won de Hermitage gelijdelijk aan bekendheid en werd een rustoord voor belangrijke personen binnen de Romeinse Curie.

Tegenwoordig bestaat het complex uit het klooster, een ziekenzaal, de stal en het gasthuis, plus de pastorie samen met de cellen waar de monniken zich in alle stilte volgense de strenge regels van de orde kunnen afzonderen.

De huidige ingang van de kerk bevindt ich bovenaan een dubbele trap.

Het interieur wordt geknemerkt door een enkel schip, met aan weerszijden twee kapellen.

Bezienswaardigheden Eremo di Camaldoli

  • Apsis: Bij het hoofdaltaar is het schilderij “Visioen van San Bartolomeo” (Anteveduto Grammatica, 1620) te zien.
  • Kapel 1 links: “Rust gedurende de Vlucht naar Egypte” (Carlo Saraceni, 1606).

Meer bezienswaardigheden Frascati

Sacro Eremo di Camaldoli – Frascati

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.