Egyptisch Museum Rome

Het Egyptisch Museum in Rome is gehuisvestigd in de Egyptische Academie, die als doel heeft de Egyptische cultuur in Italië te verspreiden.

Egyptische Museum Rome

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van de Accademia d’Egitto di Roma is Via Omero, 4 – 00197 Rome (tel. +39 06 3201896 of 06 3201907). Openingstijden: Maandag tot vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur. Gesloten: Zaterdag en zondag. Toegang: Gratis.

Tentoonstellingen Egyptisch Museum Rome

Egyptisch Museum Rome
Het is de Engelsman Howard Carter die de grafkamer van Toetankhamon in 1922 ontdekte.

De huidige tentoonstelling is gewijd aan Tutankhamon en zal tot 30 Juni 2016 duren. De titel is “De Wonderbaarlijke Ontdekking van de Tombe van Toetankhamon”. Er zijn replica’s te zien van de begrafenisuitrusting van deze farao, die vooral beroemd is omdat zijn graf, toen het ontdekt werd, vrijwel ongeschonden was. Men kan o.a.het gezichtsmasker, de gouden sarcofaag en één van de oorlogskoetsen bezichtigen. De originele voorwerpen zijn vrijwel alle te zien in hetEgyptische Museum in Caïro.

Egyptische Academie Rome

De Egyptische Academie is in 1929 gesticht om de verspreiding van de Egyptische, Afrikaanse en Arabische cultuur te bevorderen. De eerste zetel van de academie was het Casina dell’Orologio in het Villa Borghese Park. Sinds 1960 bevindt het zich op het huidige adres.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.