Dio Padre Misericordioso Kerk Rome

De Dio Padre Misericordioso Kerk is een door de Amerikaanse architect Richard Meier ontworpen kerk in de wijk Alessandrino in Rome. De kerk werd gebouwd als blijvende herinnering aan het Heilige Jaar 2000.

Dio Padre Misericordioso Kerk Rome

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van de Chiesa Dio Padre Misericordioso is Largo Terzo Millennio, 8 – 00155 Rome (tel. +39 062315833). Bus: 556. Metro: Torre Maura (lijn C). Openingstijden: Van 07.30 tot 12.30 en van 16.00 tot 19.30 uur. Toegangsprijs: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving

Dio Padre Misericordosio Kerk Rome
Dio Padre Misericordosio Kerk

In 1996 werd het ontwerp van Richard Meier uitgeroepen tot winnaar van een competitie om een nieuwe kerk te bouwen ter ere van het Jubileumjaar 2000.

Andere namen waaronder de kerk bekend staat zijn Chiesa del Giubileo, Chiesa del Terzo Millenio en Chiesa delle Tre Vele.

Het project van Meier wordt gekenmerkt door drie grote witte betonnen “zeilen”, waarvan de hoogste tot 40 meter reikt. In zijn inauguaratie-toespraak verklaarde Meier dat de zeilen symbolisch naar een nieuwe wereld voerden.

Een ander project van Meier in Rome is het Museo dell’Ara Pacis.

Weetjes

De kerk is zo gebouwd dat het daglicht niet voor verlichting kan zorgen. De enige uitzondering is een klein venster, dat de crucifix boven het altaar belicht.

Dio Padre Misericordioso Kerk, Rome


View Larger Map

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.