Dagtochtjes Rome: Carpineto Romano tot Cerveteri

Van deze lijst van excursies buiten Rome zijn de bekendste bestemmingen Castel Gandolfo, waar de paus zijn zomerresidentie heeft en Cerveteri, waar zich één van de bekendste Etruskische vindplaatsen bevindt. Beide plekken zijn redelijk makkelijk te bereiken.

Dagtochtjes Rome: Carpineto Romano tot Cerveteri

Carpineto Romano

Aldobrandini Kasteel - Carpineto Romano
Palazzo Aldobrandini

Carpineto Romano heette tot 1872 gewoon Carpineto. Het stadje bevindt zich in het uiterste zuidoosten van de provincie. De belangrijkste industrieën zijn het vervaardigen van keramiek en terracotta. Hoewel ernstig beschadigd door bombardementen in de tweede wereldoorlog, zijn er toch enige interessante trekpleisters als het Palazzo Pecci en het Museum van het Rijk der Volsken.

Casape

Palazzo Baronale CasapeCasape is een klein stadje op 50 kilometer ten oosten van Rome. De naam is waarschijnlijk een verbastering van Casa dei Pio, naar de familie die het stadje een eeuw lang in haar bezit had. Toeristische hoogtepunten zijn de San Michele Arcangelo Kerk, het Castello Baronale en de Villa Patrizia. Zoals veel gemeenten in de omtrek heeft Casape minder dan duizend inwoners.

Castel Gandolfo

Castel Gandolfo - Dagtochtjes RomeAl eeuwenlang heeft de Paus zijn zomerverblijf in Castel Gandolfo en gedurende de warme maanden wordt ook de pauselijke audiëntie er gehouden. Het stadje is makkelijk met de trein bereikbaar. Bezienswaardigheden zijn de San Tommaso da Villanova Kerk, het Palazzo Pontificio en de Pauselijke Villa’s. Wie zijn zwemspullen meeneemt kan zich in het meer gaan verfrissen.

Castel Madama

Castel Madama - Dagtochtjes RomeCastel Madama bevindt zich ten oosten van Rome en heeft ongeveer achtduizend inwoners. In de eerste twee weekenden van Juli wordt hier het Palio Madama Margarita d’Austria gehouden, waarbij scénes uit het dagelijkse leven in de middeleeuwen nagebootst worden. Bezienswaardigheden zijn het Castello Orsini en de Sant’Anna Kerk.

Castel San Pietro Romano

Piazza San Pietro - Castel San Pietro RomanoCastel San Pietro Romano heeft minder dan duizend inwoners en is één van een aantal kleine gemeentes ten oosten van Rome. Het is gesticht door inwoners van het nabijgelegen Palestrina toen deze een beter verdedigbare plek zochten. Toeristische attracties zijn de Santa Maria della Costa Kerk, de San Pietro Apostolo Kerk en het Palazzo Mocci.

Castelnuovo di Porto

Castel Nuovo di PortoCastelnuovo di Porto bevindt zich net ten noorden van de stad Rome zelf. Het was oorspronkelijk een nederzetting van het volk der Kapenaten. Het historische centrum ligt op een heuveltop. Bezienswaardigheden zijn de Rocca Colonna en het natuurreservaat Parco Regionale di Veio.

Cave

CaveCave is een stadje van ongeveer elfduizend inwoners en ligt dichtbij de oostelijke grens van de provincie. Het ligt midden tussen de kastanjebossen en was één van eerst gebouwde kastelen van Latium. Behalve delen van dit kasteel (de oude toren maakt nu deel uit van het Palazzo Colonna) zijn de grootste attrakties het Santuario di San Lorenzo Martire (10e eeuw) en het natuurmonument Villa Clemente en Fonte di Santo Stefano.

Cerreto Laziale

Hisotrisch centrum Cerreto LazialeCerreto Laziale heeft iets meer dan 1000 inwoners. Het stadje ligt ten oosten van Rome en werd door het volk de Aequi bewoond voordat de Romeinen het er voor het zeggen kregen. Uit deze tijd zijn er nog stukken van de cyclopische muren te zien. Andere bezienswaardigheden zijn de toren van het voormalige kasteel, de Santa Maria Assunta Kerk en de San Sebastiano Kerk.

Cervara di Roma

Cervara di RomaCervara di Roma is een klein stadje (minder dan 500 inwoners) op 70 kilometer ten oosten van Rome. Het heeft het hoogst gelegen historische centrum van de provincie en vormt de toegang tot het Parco Naturale Regionale dei Monti Simbruini. De grootste trekpleister van Cervara zelf is de Maria Santissima della Visitazione Kerk.

Cerveteri

Cerveteri - Dagtochtjes RomeCerveteri is één van de bekendste bestemmingen voor dagtochtjes vanuit Rome, wat vooral te danken is aan de Etruskische oorsprong van de stad. De beroemde Banditaccia Necropolis bevindt zich buiten het centrum en andere bezienswaardigheden zijn de Santa Maria Maggiore Kerk en het Palazzo Ruspoli.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.