Colosseum Rome

Share the joy
  •  
  •  

Het Colosseum is de grootste trekpleister van Rome. Het is bijna 2000 jaar geleden gebouwd en is het belangrijkste symbool van de antieke Romeinse beschaving.

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs Colosseum (2019)

Weetjes Coloseum

Colosseum Rome
Colosseum

Zo lang het Colosseum blijft staan, zal ook Rome blijven staan, tenminste dat zeggen de Romeinen en voorlopig vergissen ze zich niet. Het Anfiteatro Flavio, zoals het Colosseum in werkelijkheid heet, kent zijn begin in het jaar 72, toen het door Keizer Vespasianus besteld werd en was slechts 8 jaar later klaar voor het gebruik.

In dat jaar werd het door Titus ingewijd met bloederige gevechten tussen gladiatoren en wilde beesten.

In zijn hoogtijdagen herbergde het Colosseum soms wel 50,000 toeschouwers, die de steeds in wreedheid toenemende gevechten kwamen bekijken.

Men kon het Colosseum ook vol water laten stromen om er namaak zeegevechten te houden.

Toen het Romeinse rijk in verval raakte, raakte ook het Colosseum in verval. Eerst werd het door een aardbeving getroffen en later werd er steeds meer marmer weggehaald om te gebruiken voor de bouw van kerken en andere paleizen.

De eerste drie niveaus werden gebouwd in achtereenvolgend de Dorische, Ionische en Korinthische stijl, wat aan één kant nog te zien is.

Overal in het momument staan beeldhouwwerken en andere objekten die men bij archeologische opgravingen in de buurt rond het amphitheater gevonden heeft.

Er staan vaak lange rijen bij het Colosseum. Aangezien het kaartje voor het Colosseum eigenlijk een drie-in- één is (Colosseum, Forum Romanum en Palatijn), is het het best het kaartje bij het Palatijn te kopen.

Laatste nieuws over het Colosseum

  • 31 Juli 2012: Wat men al vermoedde is nu een feit geworden: Het Colosseum is aan het verzakken en is op het moment aan de zuidzijde 40 cm lager dan aan de noordzijde. Dit is waarschijnlijk te wijten aan een scheur in de 13 meter dikke betonnen “doughnut” waarop het monument rust.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *