Colonna (Provincie Rome)

Colonna bevindt zich aan de oostgrens van Rome zelf. Op deze plek bevond zich waarschijnlijk ooit het Romeinse stadje Labicum. Het stadje kwam in het begin van de 12e eeuw in handen van de Colonna, die het in de loop der eeuwen met tussenpozen hun eigendom mochten noemen. De belangrijkste bezienswaardigheid is het Palazzo Baronale.

Alles over Colonna

Toeristeninformatie

Gemeentehuis: Piazza Vittorio Emanuele II. Postcode: 00030. Kengetal: 06. Inwoneraantal: Meer dan vierduizend.

Met de auto/openbaar vervoer

Met de auto: Colonna ligt langs de Strada Regionale SR6.

Openbaar vervoer: Er is een directe treinverbinding tussen Rome en Colonna. (Het station heet Colonna Galleria.)

Bezienswaardigheden

U komt het historische centrum van de stad binnen via een portaal in het Palazzo Baronale. Dit paleis is tussen de 15e en 16e eeuw op de ruïnes van een oud kasteel gebouwd.

Een ander interessant gebouw is het Palazzo del Duca di Gallese.

De belangrijkste kerk is de San Nicola di Bari Kerk.

Uit de Romeinse tijd is Mausoleum van de Arrunci overgebleven.

Op een strategisch gelegen heuvel buiten de stad staat een uitkijktoren uit de 13e eeuw.

Geschiedenis

De geschiedenis van Colonna is nauw verbonden met Labicum, een Latijnse stad die al grote vijand van Rome te boek stond. Deze oude nederzetting zou door Glauco, een zoon van Koning Midas van Kreta, gesticht zijn.

Labicum werd in 418 voor Christus door de Romeinse dictator Quinto Servilio Prisco met de grond gelijk gemaakt. Een deel van de voormalige inwoners van de nederzetting werd hierna naar Rome gebracht. Een ander deel stichtte een nieuwe nederzetting langs de Via Casilina. Dankzij de vruchtbare bodem van het gebied kwam deze al snel tot bloei.

Deze periode van welstand duurde tot deinvallen van de Barbaren, waarna men weer terugvluchtte naar de heuvel waarop de eerste stad gebouwd was.

Van de 4e tot de 7e eeuw was het een bisschopszetel in het bezit van het Romeinse San Paolo Klooster.

Vijf eeuwen lang was de stad leengoed van de familie Tuscolo. In 1670 kwam het in handen van de Rospigliosi en uiteindelijk zouden de Pallavicini Colonna in bezit nemen.

Colonna, Provincie Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.