Clivo di Scauro Rome

De Clivo di Scauro is een van de weinige straten in Rome die zijn oorspronkelijke Romeinse naam heeft behouden. De belangrijkste bezienswaardigheden langs deze straat zijn de Santi Giovanni en Paolo basiliek en de Romeinse huizen onder de Celio-heuvel. Halverwege loopt een aantal bogen over de straat.

Clivo di Scauro Rome

Clivo di Scauro Rome
Bogen over de Clivo di Scauro.

Niet alleen is de naam niet veranderd sinds de oudheid, de Clivus Scauri volgt ook nog steeds de oorspronkelijke route. Bewijs hiervoor komt zowel uit middeleeuwse documenten als uit een inscriptie uit de keizertijd.

De straat werd geopend door een lid van de rijke en invloedrijke Aemillii Scauri familie.

De belangrijkste attractie langs de Clivo di Scauro is een archeologische vindplaats die bekend staat als de Romeinse huizen onder de Celio-heuvel. Deze bevinden zich onder de pittoreske Santi Giovanni en Paolo Basiliek, onder Romeinen een erg populaire kerk voor bruiloften. De ingang tot de kamers is aan de zijkant van de basiliek.

Het meest fotogenieke deel van de straat wordt overdekt door een aantal bakstenen bogen. Waarschijnlijk bestonden deze al in de oudheid, maar de bogen die je nu kunt zien stammen uit de middeleeuwen. Tot de 16e eeuw was er een tweede rij bogen bovenop de overgebleven bogen.

Clivo di Scauro – Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.