Ciciliano (Provincie Rome)

Ciciliano is één van de vele kleine heuvelstadjes in het oosten van de provincie Rome. De bekendste bezienswaardigheid wordt gevormd door de archeologische resten van wat ooit de door het volk der Aequi gestichte stad Trebula Suffenas was. Andere bezienswaardigheden zijn de Madonna della Palla Kerk en het Theodoli Kasteel.

Alles over Ciciliano

Toeristeninformatie

Gemeentehuis: Via Roma, 49 (tel. +39 0774 790006). Postcode: 00020. Kengetal: 0774. Inwoneraantal: Meer dan 1000.

Met de auto/openbaar vervoer

Met de auto: U volgt de SR5 naar Tivoli, vanafwaar U de SP33a naar Uw eindbestemming volgt.

Openbaar vervoer: Vanaf het metrostation Ponte Mammolo (lijn B) neemt U eerst een Cotral bus naar Tivoli en vanaf daar reist U eveneens met Cotral verder naar Ciciliano.

Bezienswaardigheden

Van het oorpronkelijke deel van het in de 10e eeuw gebouwde Theodoli Kasteel staan nog twee torens en twee hangende tuinen overeind. Tussen de 16e en de 18e eeuw zijn echter nog een aantal delen toegevoegd.

De Santa Maria Assunta Kerk is tegen het einde van de 18e eeuw toegevoegd. Ze bestaat uit drie schepen de door half-ronde bogen van elkaar gescheiden worden. Hoogtepunten zijn een antiek doopvont en een wijwatervat.

De Chiesa della Palla is in hetzelfde tijdperk opgetrokken.

In de Santa Liberate Kerk zijn een aantal fresco’s uit de Romeinse school te bewonderen.

Geschiedenis

Opgravingen in de streek tonen aan dat deze al in de ijzertijd bewoond was. De oorspronkelijke nederzetting was waarschijnlijk Oppidum Silicetum en werd in de 10e eeuw door de Saracenen verwoest.

Nadat de stad weer opgebouwd was, maakte ze lange tijd deel uit van de bezittingen van de Abdij van Subiaco, met enige onderbrekingen toen de familie Colonna en de Heilige Stoel het er voor het zeggen hadden.

Vanaf 1572 was de stad eigendom van de familie Theodoli.

Ciciliano, Provincie Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.