Cervara di Roma (Provincie Rome)

Cervara di Roma is een klein stadje (minder dan 500 inwoners) op 70 kilometer ten oosten van Rome. Het heeft het hoogst gelegen historische centrum van de provincie en vormt de toegang tot het Parco Naturale Regionale dei Monti Simbruini. De grootste trekpleister van Cervara zelf is de Maria Santissima della Visitazione Kerk.

Alles over Cervara di Roma

Toeristeninformatie

Gemeentehuis: Via Giuseppe Verdi, 9 (tel. 0774-828715). Postcode: 00020. Kengetal: 0774. Inwoneraantal: Minder dan 500.

Met de auto/openbaar vervoer

Met de auto: Vanuit Rome neemt U de tolweg E80 of de goedkopere SR5 tot Arsoli.Vanaf hier neemt U de SP39b tot Cervara.

Openbaar vervoer: Vanaf het metrostation Ponte Mammolo (lijn B) neemt U een Cotral bus naar Subiaco. Vanaf hier reist U eveneens met een Cotral bus verder naar Cervara di Roma.

Bezienswaardigheden

Cervara di Roma
Cervara di Roma

Het historische centrum van Cervara bestaat uit een doolhof van smalle steegjes, kleine pleintjes, trappen en bogen. Het in de 11e eeuw gebouwde kasteel torent hier bovenuit.

De San Felice Kerk heeft een cassettenplafond en zes altaars. Andere kerken zijn de Santa Maria della Visitazione Kerk en de 15e eeuwse Santa Elisabetta Kerk.

Geschiedenis

Cervara is waarschijnlijk in de 9e eeuw gesticht en was lange tijd eigendom van de Abdij van Subiaco. Het kasteel deed dienst als hoofdkwartier van Pelagio di Jenne, die zichzelf in 1273 to abt promoveerde en drie jaar lang stand hield tegen de troepen van de paus.

Tegen het einde van de 13e eeuw werd de stad vaak aangevallen door de troepen van Tivoli.

In de 15e eeuw waren het struikrovers onder leiding van Marco Sciarra die Cervara met de grond gelijk maakten.

In de 19e eeuw werd het vanwege het natuurschoon een populaire plek voor kunstenaars.

Tot 1881 heette Cervara di Roma eenvoudigweg Cervara. De naam wordt verklaard door de aanwezigheid van herten (cervi) in de streek.

Cervara di Roma, Provincie Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.