Cerreto Laziale (Provincie Rome)

Cerreto Laziale heeft iets meer dan 1000 inwoners. Het stadje ligt ten oosten van Rome en werd door het volk de Aequi bewoond voordat de Romeinen het er voor het zeggen kregen. Uit deze tijd zijn er nog stukken van de cyclopische muren te zien. Andere bezienswaardigheden zijn de toren van het voormalige kasteel, de Santa Maria Assunta Kerk en de San Sebastiano Kerk.

Alles over Cerreto Laziale

Toeristeninformatie

Gemeentehuis: Piazza Giuseppe Garibaldi, 11 (tel. +39 0774 798032. Postcode: 00020. Kengetal: 0774. Inwoneraantal: Meer dan 1000.

Met de auto/openbaar vervoer

Met de auto: Vanuit Rome volgt U de E80 tot net voor Castel Madama. U buigt af op de SP33a. Waar deze overgaat in de SP50a buigt U linksaf (SP47).

Openbaar vervoer: Vanaf het metrostation Ponte Mammolo (lijn B) neemt U een Cotral bus naar Tivoli. Vanaf Tivoli reist U verder op de Cotral bus met als eindbestemming Gerano.

Bezienswaardigheden

Hisotrisch centrum Cerreto Laziale
Historisch centrum

Het kasteel van de stad staat op de top van de heuvel en is onregelmatig van vorm. Het is tegen het einde van de 14e eeuw in opdracht van de abt Tommaso da Celano gebouwd. Vooral de indrukwekkende toren valt op.

De San Sebastiano Kerk is in de 16e eeuw gebouwd.

De Santa Maria Assunta Kerk stamt oorspronkelijk uit de 13e eeuw, maar is later ingrijpend verbouwd. Hoogtepunten zijn enkele schilderingen en een houten kruisbeeld.

Geschiedenis

Cerreto wordt voor het eerst genoemd in een document uit 1005, waarin het door paus Johannes XVIII aan de Abdij van Subiaco gedoneerd wordt.

Tegen het einde van de 15e eeuw werd de stad door troepen uit Napoli verwoest. Deze soldaten waren op weg naar Ferrara om die stad bij te staan toen ze door de Venetianen aangevallen werd.

In 1592 werd Cerreto aangevallen door struikrovers onder leiding van Marco Sciarra.

Tussen 1456 en 1753 stond de stad onder leiding van een opeenvolging van commendataire abten. Dit waren geestelijken die de opbrengsten van de abdij voor hun eigen welzijn mochten gebruiken. Ze waren afkomstig uit toonaangevende families als de Borgia, de Colonna, de Borghese en de Barberini.

Hierna was de stad tot de eenwording van Italië in handen van de Congregazione del Buon Governo.

In 1872 werd de officiële naam veranderd van Cerreto naar Cerreto Laziale.

Cerreto Laziale, Provincie Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.