Centrale Montemartini Rome

De Centrale Montemartini is een van de leukste minder bekende musea in Rome. Dit filiaal van de Capitolijnse Musea is gehuisvestigd in een oude electriciteitscentrale in de wijk Ostiense. Wat het museum vooral interessant maakt is de combinatie van de moderne machines en de meer dan 400 klassieke beeldhouwwerken die deel uitmaken van de permanente verzameling.

Centrale Montemartini Rome

Adres, openingstijden en toegangsprijs

De Centrale Montemartini is een filiaal van de Capitolijnse Musea. Het adres is Via Ostiense, 106 – Rome (tel. +39 060608). Openingstijden: Dinsdag t/m zondag van 09.00 tot 19.00 uur (op 24 en 31 December tot 14.00 uur). Gesloten: Maandag, 1 Januari, 1 Mei, 25 December. Toegangsprijs: 11 Euro (korting: 10 Euro). Combi-kaart Capitolijnse Musea + Centrale Montemartini: 16 Euro (korting 14 Euro). Residenten in Rome krijgen 1 Euro korting. Gratis voor kinderen tot 16 jaar oud.

Tentoonstelling

OP het moment zijn er geen tentoonstellingen.

Hoogtepunten Centrale Montemartini Rome

Centrale Montemartini Rome
Centrale Montemartini

Het contrast tussen de oude kunst en de moderne machines is meteen duidelijk in de centrale hal. Hier worden twee enorme dieselmotoren uit 1933 geflankeerd door uit Romeinse tempels afkomstige antieke standbeelden.

Er is een special sectie voor voorwerpen die gevonden zijn op plekken waar zich ooit Romeinse villa’s bevonden. Deze villa’s en tuinen, waarvan de Tuinen van Sallustius een goed voorbeeld vormen, bevonden zich vaak midden in de huidige stad.

Op de begane grond zijn Etruskische versieringen te zien die in oude tempels en tombes gevonden zijn.

Eén van de indrukwekkendste hoogtepunten is de enorme mozaïek die een jachtgezelschap verbeeldt en bij Porta Maggiore gevonden is.

Er zijn verschillende skulpturen die gevechten tussen de Grieken en de Amazones als them hebben. Deze komen uit de Tempel van Apollo Sosianus.

De Togato Barberini toont een Republikeinse Senator die de borstbeelden van zijn voorvaderen toont.

Via Ostiense, 106 – Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.