Cave (Provincie Rome)

Cave is een gemeente van rond de elfduizend inwoners en ligt dichtbij de oostelijke grens van de provincie. Het ligt midden tussen de kastanjebossen en was één van eerste kastelen van Latium. Behalve delen van dit kasteel (de oude toren maakt nu deel uit van het Palazzo Colonna) zijn de grootste attracties het Santuario di San Lorenzo Martire (10e eeuw) en het natuurmonument Villa Clemente en Fonte di Santo Stefano.

Alles over Cave

Toeristeninformatie

Gemeentehuis: . Postcode: 00033. Kengetal: 06. Inwoneraantal: 11.000.

Met de auto/openbaar vervoer

Met de auto: Vanuit Rome volgt U de SR6 tot San Cesarea en dan de SR155.

Openbaar vervoer: Er is een Cotral busverbinding naar Cave vanaf het metrostation Ponte Mammolo (lijn B).

Bezienswaardigheden

Cave
Cave

De San Lorenzo Martire Kerk is in 988 gebouwd en is de oudste kerk in de stad. Het interieur is rijkelijk met fresco’s versierd.

De Santa Maria in Plateis Kerk stamt uit de 14e eeuw, terwijl de San Carlo Borromeo Kerk in de 17e eeuw opgetrokken is. In deze laatste is een houten standbeeld van San Francesco te zien.

Andere kerken zijn de Santa Maria Assunta Kerk en het Santuario della Madonna del Campo.

De interessantste niet religieuze gebouwen zijn het Palazzo Colonna, het Palazzo Leoncelli en de Villa Clementi.

Het kasteel stamt uit de vroege middeleeuwen en er is ook een 19e eeuws park.

Geschiedenis

Oorspronkelijk was Cave ondergeschikt aan de Latijnse nederzetting Preneste. De inwoners waren vooral mensen die in de lokale steenmijnen werkten.

In 267 werden de Volsken en de Hernici hier door de Romeinen afgeslacht.

Het waren de monniken van de Abdij van Subiaco die de huidige stad zouden stichten. Tegen het einde van de 11e eeuw kwam deze in het bezit van de Colonna.

Nadat de Annibaldi in de 13e eeuw de heerschappij ove rhadden genomen, kende de stad een periode van economische en politieke bloei.

In 1557 werd er een vredesverdarg getekend tussen de Spaanse koning Philips II, die aan de kant van de Colonna stond, en de door de Fransen ondersteunde paus.

Gedurende de tweede wereldoorlog zetelde een Duitse legereenheid in Cave. Dit leidde ertoe dat de stad door de geallieerden gebombardeerd werd.

Cave, Provincie Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.