Castra Albana Albano Laziale

Het Castra Albana is de ruïne van het voormalige legerkamp van het 2e Parthische Legioen. Dit kamp zou uitgroeien tot wat nu de stad Albano Laziale is.

Castra Albana Albano Laziale

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Het adres van het Castra Albana is – Albano Laziale. Om deze toeristische trekpleister te kunnen bezoeken, moet men van tevoren het Museo Civico Albano raadplegen (Adres: Viale Risorgimento 3, tel. +39 069325759 of 069323490).

Geschiedenis en beschrijving

Castra Albana - Albano Laziale
Castra Albana

Het Castra Albana werd in het jaar 202 gebouwd in opdracht van keizer Septimius Severus . Het moest onderdak bieden aan ongeveer zesduizend soldaten van het 2e Parthische Legioen.

Rondom het legerkamp lag een enorme rechthoekige verdedigingsmuur met kantelen. Op de hoeken stonden ronde torens, terwijl langs de zijkanten nog enkele vierkante torens stonden.

De totale oppervlakte van het kamp bedroeg ongeveer 10 hectare. Aan de lange zijden waren de muren ongeveer 435 meter lang en aan de korte zijden waren ze ongeveer 232 meter lang.

Wat nu nog zichtbaar is van het kamp zijn enkele secties van de muren. Deze maakten deel uit van een aantal torens en ruïnes van zowel gewone huizen als militaire gebouwen die binnen de muren stonden. Ook de hoofdingangspoorten zijn bewaard gebleven. Verscheidene delen van de straten die bedekt waren met een soort kasseien (basolo) zijn nog intact.

De archeologische voorwerpen die bij de opgravingen zijn gevonden, worden tentoongesteld in het Museo Civico di Albano.

Castra Albana, Albano Laziale