Casale della Cervelletta Rome

Het Casale della Cervelletta is een oud fort in het Valle dell’Aniene Natuurreservaat in Rome. Het is gebouwd ter bescherming van de oude Via Collatina en de Via Prenestina. Tegenwoordig zetelen er een bibliotheek en een aan het plattelandsleven gewijd museumpje.

Weetjes Casale della Cervelletta Rome

Adres Casale della Cervelletta

Adres: Via della Cervelletta 47 – Rome. Telefoon: (+39) 392 612935. Trein: Palmiro Togliatti (FR2). Toegangsprijs Museuccio: Gratis.

Geschiedenis en beschrijving

Het Casale della Cervelletta bevindt zich op de top van een tufstenen klif en wordt gekenmerkt door een hoge toren waaromheen massieve bouwwerken staan.

Het Cervelletta landgoed is in de middeleeuwen gebouwd en hoorde oorspronkelijk (1202) bij het San Tommaso in Formis Klooster, vervolgens bij de Basilica Lateranense om uiteindelijk in handen te komen van de San Lorenzo Fuori le Mura Basiliek.

In de 16e eeuw werd het eigendom van de familie Sforza en in 1628 nam Kardinaal Scipione Borghese het in bezit. (Het wapenschild van de Borghese was tot 1950 op het centrale raam van de bovenste verdieping te zien.)

Vanaf de 17e eeuw staat het bekend onder de huidige naam. In 1835 nam de Salviati familie het over, waarna het omringende terrein malaria-vrij gemaakt werd.

De 27 meter hoge toren stamt uit de 12e eeuw.

Waar nu de in 1911 naar een project van de Markies Carlo Lepri gebouwde Santa Maria Immacolata Kerk staat, bevond zich voorheen de Cappella dell’Assunta.

Casale della Cervelletta – Via della Cervelletta 47, Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.