Casa di Goethe Rome

Het Casa di Goethe (Huis van Goethe) op de Via del Corso 18 is de woning waar Johann Wolfgang Goethe verbleef tijdens zijn verblijf in Rome. Documenten, tekeningen en sculpturen belichten de tijd die Goethe in de Eeuwige Stad doorbracht.

Casa di Goethe Rome

Casa di Goethe Rome

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Openingstijden: 10.00-18.00 uur. Gesloten: Maandag, 1 Januari, 1 Mei, 25 December. Toegangsprijs: 6 Euro (5 Euro met korting); Gratis voor kinderen jonger dan 10. Familiekaart voor 2 volwassenen + maximaal drie kinderen: 17 Euro. Roma Pass-houders krijgen korting. Telefoon: +39 0632650412. Adres: Via del Corso, 18 – (District: Campo Marzio). Openbaar vervoer: Metro: Flaminio (lijn A).

Geschiedenis Casa di Goethe

Casa di Goethe Rome
Goethe geschilderd door Andy Warhol

Johann Wolfgang Goethe leefde van 1749 tot 1832 en was beroemd als politicus, maar vooral als schrijver, dankzij zijn eerste roman “Het Lijden van de Jonge Werther”.

Goethe was een groot Italie-liefhebber en tijdens zijn verblijf in Rome was hij de gast van zijn vriend, de Duitse schilder J.H.W. Tischbein, in wat nu het Casa di Goethe is.Toendertijd was dit nog een eenvoudig pensionnetje, dat Casa Moscatelli heette.

Er is een beroemde tekening die Tischbein van Goethe maakte, waar de schrijver in het raam staat van wat nu een gedeelte van het Goethe Museum is. De titel van dit werk is “Goethe op het Platteland”.

In 1990 is de woning door Daimler-Benz aangeschaft, met de bedoeling er een museum ter ere van de schrijver van te maken. In 2012 werd ook de tweede verdieping van het gebouw gekocht. Hier is o.a. de bibliotheek te zien.

Bezienswaardigheden Casa di Goethe Rome

  • De vaste tentoonstelling behandelt vooral de reis die Goethe door Italië maakte en de invloed die dit op zijn kunst uitoefende.
  • In het Casa di Goethe is een beroemd, door Andy Warhol gemaakt, portret van Goethe te zien.

Via del Corso, 18 – Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.