Casa di Fiammetta Rome

Het Casa di Fiammetta (“Huis van Fiammetta”, al is het erg verleidelijk de naam van deze pauselijke courtesane ook maar te vertalen en er dus “Huis van Vlammetje” van te maken) bevindt zich in de wijk Ponte in Rome.

Casa di Fiammetta Rome

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het Casa di Fiammetta staat op de hoek van de Via degli Acquasparta en het Piazza Fiammetta.

Geschiedenis Casa di Fiammetta Rome

Het Huis van Fiammetta is in de 15e eeuw gebouwd. Het heeft een balkon en een portiek die door zuilen en pilaren ondersteund wordt.

Fiammetta Michaelis was een uit Florence afkomstige prostituée, die het niet met de minsten deed. Onder andere Cesare Borgia (wiens vader paus Alexander VI was) maakte graag van haar diensten gebruik.

Het ging haar zo voor de wind dat ze haar broer (die in werkelijkheid haar zoon was) in haar testament twee huizen (het tweede stond in de Via dei Coronari, 157) naliet, plus een wijngaard bij de Porta Viridario (een poort in de muren van het Vaticaan), die ze op haar beurt van Kardinaal Giacomo Ammanati geërfd had. De oorspronkelijke schenking van de kardinaal was nog groter, maar Paus Sixtus IX stak roet in het eten en liet een commissie over de toekenning van de nagelaten bezittingen beschikken.

Het huis veranderde enkele malen van eigenaar, en kwam tegen het einde van de 19e eeuw in handen van de familie Bennicelli, die het liet restaureren en op de façade hun wapenschild liet plaatsen.

Piazza Fiammetta

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.