Carabinieri Museum Rome

Het Carabinieri Museum zetelt in een gebouw aan het Piazza del Risorgimento in Rome. Behalve als museum doet het paleis ook dienst als zetel van het archief van de eenheid.

Carabinieri Museum Rome

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Carabinieri Museum Rome
Carabinieri Museum

Adres: Piazza del Risorgimento, 46 – Rome. Telefoon: 06 6896696. Openingstijden: Van dinsdag tot en met zondag van 9.00 tot 13.00 uur.
Gesloten: Maandag, 1 en 6 januari, pasen en paasmaandag, 1 mei, 15 augustus, 1 november, 8, 25 en 26 december. Toegangsprijs: Gratis. Italiaanse naam: Museo Storico dell’Arma dei Carabinieri. (NB: Tijdens de Covidcrisis is het museum gesloten.)

Geschiedenis en beschrijving

Het “Historische Museum van het Legeronderdeel der Carabinieri” is in 1925 gesticht. Het is echter pas in 1937, in het bijzijn van koning Vittorio Emanuele III, ingehuldigd.

Het gebouw waar het zetelt stamt uit het einde van de 19e eeuw. Op de door de architect Sciopione Tadolini aan de buitenkant aangebrachte versieringen na, is het paleis sinds de constructie nauwelijks veranderd.

Het museum bestaat uit 23 zalen. De verzameling bestaat uit wapens, documenten en ander materiaal dat betrekking heeft op de geschiedenis van het Korps. Ook zijn er kunstwerken te zien die aan de Carabinieri gewijd zijn.

Het is zowel chronologisch als op thema ingericht.

Er is een monument voor de tijdens de uitoefening van hun beroep gestorven carabinieri. In de Erezaal (Salone d’Onore) staan gipsen afgietselen van de in 1933 door Edoardo Rubino gemaakte bronzen beelden bij het Nationale Monument voor de Carabiniere in de tuin van het Koninklijke Paleis in Turijn.

De Carabinieri vormen een legereenheid. In werkelijkheid hebben ze min of meer dezelfde taken als de Polizia.

Carabinieri Museum Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.