Canterano (Provincie Rome)

Canterano is een erg kleine gemeente (minder dan 400 inwoners) in het oostelijke deel van de provincie Roma. Dit betekent dat er voor elke 80 inwoners een kerk is. De grootste attraktie wordt echter gevormd door een aantal antieke, zonder cement te gebruiken gemaakte muren, die naar een systeem van ondergrondse grotten voeren.

Alles over Canterano

Toeristeninformatie

Gemeentehuis: Via del Castello, 7 (tel. +39 0774 803023). Postcode: 00020. Kengetal: 0774. Inwoneraantal: Ongeveer 400.

Met de auto/openbaar vervoer

Met de auto: Volg de E80 (tolweg) of de SR5 uit Rome. Ter hoogte van Roviano neemt U de afslag richting Subiaco. Na Madonna della Pace volgt U de SP47 tot Uw bestemming.

Openbaar vervoer: Neem eerst de metro naar Ponte Mammolo (lijn B) en dan een Cotral bus naar Subiaco. Vanaf Subiaco zijn er Cotral bussen naar Canterano.

Bezienswaardigheden

Canterano
Canterano

De belangrijkste bezienswaardigheid wordt gevormd door de antieke cyclopische muren, die bestaan uit grote steenblokken die zonder hulp van cement op elkaar gestapeld zijn.

Op de voorgevel van het Palazzo Comunale zijn twee Romeinse inscripties te zien.

De belangrijkste kerk van Canterano is de Santa Maria en San Mauro Abate Kerk.

Geschiedenis

De oudste archeologsiche vondsten in de streek zijn zeven bronzen dissels, die waarschijnlijk uit de tijd stammen dat het volk der Pelasgen er woonde. Deze bewoners zouden ook verantwoordelijk zijn geweest voor de cyclopische muren.

De volgende inwoners van het gebied waren de Volsken, die in de 4e eeuw voor Christus door de Romeinen overwonnen werden.

In de middeleeuwen kwam de stad, net als de rest van de streek, onder het gezag van de Abdij van Subiaco. De stad bestond eeuwenlang onder het gezag van zogeheten commendataire abten, die de opbrengsten van het land in hun eigen zak mochten steken. De bekendste hieronder was Rodrigo Borgia, die bekend stond om zijn wreedheid, maar het wel tot Paus Alexander VI zou schoppen.

Vanaf 1753 was de stad leengoed van de Congregazione del Buon Governo.

Canterano, Provincie Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.