Campo Marzio Wijk Rome

De wijk Campo Marzio is de 4e rione van Rome. Het “Marsveld” hoort tot de meest centrale wijken van de stad. Er bevinden zich enkele van de beroemdste bezienswaardigheden van Rome, waaronder het Piazza del Popolo en de Spaanse Trappen. Het huidige Campo Marzio is eigenlijk een grote winkelwijk met de Via del Corso in het midden van een gebied dat de Tridente wordt genoemd.

Campo Marzio Wijk Rome

Geschiedenis

Campo Marzio Wijk Rome (vanaf de Pincio Heuvel)
Uitzicht over de wijk Campo Marzio

Oorspronkelijk, bij de stadsindeling door Keizer Augustus, was Campo Marzio veel groter en hoorden ook het Pantheon en het Ara Pacis bij de wijk. Het eerste amphitheater van Rome stond ook op het Marsveld. Het was gewijd aan de oorlogsgod Mars en er werden tot de 4e eeuw vaak militaire oefeningen gehouden. Onder Lucius Tarquinius Superbus, de laatste van de zeven koningen van Rome, werd er graan verbouwd, maar in de Republikeinse tijd werd Mars er opnieuw geëerd. Campo Marzio lag toen nog buiten de stadsgrenzen en er ware ook enige aan Oosterse Goden gewijde tempels. Gedurende de middeleeuwen was het Campo Marzio de dichtsbevolkte wijk van de stad.

Uitgebreide geschiedenis Campo Marzio Wijk Rome

Openbaar Vervoer Campo Marzio

De metrohalte Spagna bevindt zich aan de zuidkant van de rione. De halte Flaminio (eveneens op lijn A) bevindt zich iets ten noorden van het Piazza del Popolo, en dus net buiten de wijk. De electrische buslijn 117 gaat door de wijk. Dit is een busje dat 20 passagiers kan hebben, maar wel door de smalle straatjes in het centrum kan rijden.

Bezienswaardigheden Campo Marzio

Het Spaanse Trappen en het Piazza del Popolo zijn de beroemdste attracties in de wijk. Vanaf de Pincio heuvel, waar ook de Villa Medici staat, heeft men een mooi uitzicht over de stad. De bekendste kerk is de Santa Maria del Popolo Kerk. Monumenten die nog overeind staan zijn het Mausoleum van Augustus en een door Domitiaan gebouwd stadion, dat later het Piazza Navona zou worden en nu deel uitmaakt van de wijk Parione.

Pleinen en Straten

De mooiste pleinen zijn het Piazza del Popolo en het Piazza di Spagna. De belangrijskte straten zijn de drie winkelstraten die de beroemde Tridente vormen: De Via di Ripetta, de Via del Corso en de Via del Babuino.

Campo Marzio, 4e Rione van Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.