Campagnano di Roma (Provincie Rome)

Campagnano di Roma ligt in het noorden van de provincie Rome. Het historische centrum van het stadje bevindt zich op een vulkanische rots. De periode tussen de 17e en de 19e eeuw was een bloeiperiode voor Campagnano en een aantal van de belangrijkste attrakties (Chiesa del Gonfalone, Palazzo Venturi) stammen dan ook uit die tijd.

Alles over Campagnano di Roma

Toeristeninformatie

Gemeentehuis: Piazza Cesare Leonelli,15 (tel. +39 06 9015601). Postcode: 00063. Kengetal: 06. Inwoneraantal: Meer dan 11.000.

Met de auto/openbaar vervoer

Met de auto: Campagnano ligt ongeveer 30 kilometer ten noorden van Rome. Volg de SR2bis (beter bekend als de Via Cassia) in noordelijke richting.

Openbaar vervoer: Er is een directe Cotral busverbinding vanaf het station Saxa Rubra (op de Roma Nord lijn vanaf de metrohalte Flaminio). Vanaf het station Tiburtina kunt U ook de trein nemen naar Cesano di Roma, gevolgd door een Seatour bus naar Campagnano.

Bezienswaardigheden

Campagnano di Roma
Dolfijnenfontein

De oudste attracties zijn de ruïnes van de Villa van Septiumius Severus en die van een oud Romeins poststation langs de Via Cassia. Dit laatste heette Vacanas en er waren ook thermen aan verbonden.

De San Giovanni Battista Kerk stamt uit de middeleeuwen als is de klokkentoren pas in de 17e eeuw toegevoegd.

De Pietà Kerk is in de 11e eeuw opgetrokken en bestaat uit een enkel schip.

De Dolfijnenfontein is gedurende de Renaissance gebouwd en is versierd met een grote bel.

Andere kerken zijn de Santa Maria del Prato Kerk en de Gonfalone Kerk, die een façade uit de 16e eeuw heeft.

Het Palazzo Galli wordt gekenmerkt door een portico met een loggia.

Geschiedenis

Op het grondgebied van de stad zijn verschillende vondsten gedaan die aantonen dat er al gedurende de protohistorie mensen woonden. Bij andere archeologische opgravingen zijn voorwerpen uit de Etruskische en Romeinse tijd gevonden.

Het eerste geschrift dat naar de stad verwijst stamt echter uit de 8e eeuw.

In 1130 was de nederzetting eigendom van het San Paolo Klooster. Later werd het leengoed van de Annibaldi, wat tot 1343 duurde. Hierna was het tot 1662 in handen van de Orsini. De volgende bezitters waren de Chigi.

Tot 1872 heette de stad eenvoudigweg Campagnano.

Campagnano di Roma, Provincie Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.