Camerata Nuova (Provincie Rome)

Camerata Nuova is één van de kleinste gemeentes van de provincie Rome. Het stadje bestaat pas sinds 1859 en is gebouwd nadat Camerata zelf geheel door een brand platgelegd was. De ruïnes van deze verwoeste stad zijn nog te zien. De stad bevindt zich binnen het Natuurpark Parco Regionale dei Monti Simbruini, op de grens met Abruzzo.

Alles over Camerata Nuova

Toeristeninformatie

Gemeentehuis: Piazza Roma, 6 (tel. +39 0774 935024). Postcode: 00020. Kengetal: 0774. Inwoneraantal: Minder dan 500.

Met de auto/openbaar vervoer

Met de auto: Vanuit Rome volgt U de E80 (tolweg) of de SR5 tot Colle San Giovanni. Vanaf hier rijdt U via Oricola en Rocca di Botte naar Camerata Nuova.

Openbaar vervoer: Neem de trein naar Carsoli en dan een Cotral bus naar Camerata. (NB: De bus gaat maar een paar keer per dag, dus U dient Uw reis goed in te delen.)

Bezienswaardigheden

Camerata Nuova
Camerata Nuova

Uit de vroegste geschiedenis van de stad zijn nog enige stukken stadsmuur, betegelde straat en wateropslagplaatsen bewaard gebleven.

De Madonna delle Grazie Kerk is in de 17e eeuw gebouwd en wordt door pelgrims bezocht.

De neo-klassieke Santa Maria Assunta Kerk  is in 1868 voltooid nadat de oorspronkelijke versie in 1859 afgebrand was. De standbeelden van Sant’Antonio en de Madonna stammen uit de 17e eeuw.

Geschiedenis

Het oudste geschrift dat naar de stad verwijst stamt uit de 10e en 11e eeuw, toen in de streek verschillende kastelen op een aantal heuveltoppen gebouwd werden. Tegen het einde van deze periode werden het kasteel en de omringende grond aan de abdij van Subiaco gedoneerd.

De abdij gaf het beheer van het kasteel aan de graven van Marsi.

Hierna is er nauwelijks nieuws van de stad tot 1859, toen een brand de nederzetting vrijwel geheel in de as legde. De wederopbouw werd mogelijk gemaakt door een financiële bijdrag van Paus Pius IX.

In 1872 werd de stad omgedoopt van Camerata naar Camerata Nuova.

Camerata Nuova, Provincie Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.