Caio Cestio Piramide Rome

De Piramide van Caio Cestio is de enige overgebleven piramide in Rome. Na een lange restauratie is het gebouw sinds Mei 2015 weer in de oorspronkelijke, witte glorie te bewonderen.

Caio Cestio Piramide Rome

Adres Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van de Piramide di Caio Cestio is Piazzale Ostiense. De gehandicapten-ingang is aan de Via Raffaele Persichetti. Quartiere: Ostiense. Metro: Piramide. Trein: FC2. Tram: 3, 8. Bus: 23, 75, 673, 715, 716, 769, N2, N3, N9, N11. Openingstijden: 3e en 4e zaterdag en zondag van de maand om 11.00 uur. Toegangsprijs: 5,50 Euro. Reserveren is verplicht. Telefoon: +39 06 5743193. (Dit is het nummer van het Via Ostiense Museum. Na een bezoek aan dit museum mag U de piramide in.)

Geschiedenis en beschrijving

Caio Cestio Piramide Rome
Piramide van Caio Cestio

Gedurende de hoogtijdagen van het Romeinse rijk strekte het zich helemaal tot Egypte uit en hiervan zijn nog steeds sporen terug te vinden in de Eeuwige Stad. Behalve de obelisken die op vrijwel ieder belangrijk plein (Piazza di Spagna, Sint Pietersplein, Piazza del Popolo, om er maar een paar te noemen) te vinden zijn staat er zelfs een heuse piramide midden in de stad.

Met een hoogte van slechts 36 meter is de Piramide van Caius Sestius natuurlijk niet zo indrukwekkend als de enorme bouwwerken in Egypte zelf, maar ze is toch zeker de moeite van een bezoekje en een paar foto’s waard. Hij lijkt overigens kleiner dan hij in werkelijkheid is aangezien de straten eromheen opgehoogd zijn.

De piramide is waarschijnlijk ergens tussen 18 en 12 voor Chr. gebouwd.Als bouwmateriaal is wit marmer uit Carrara gebruikt. De bouw duurde slechts 330 dagen.

Caius Sestius was een magistraat over wie niet veel meer te vertellen is dan dat hij nogal rijk was. Aan twee zijden van het mausoleum is en tekst te zien die verklaart wie de eigenaar was en ook dat de piramide in 330 dagen gebouwd is.

De binnenmuren zijn gedeeltelijk met fresco’s versierd. Op vlakken die door kandelaars van elkaar gescheiden worden zijn nimfen afgebeeld. Bij de vier hoeken van het plafond van de centrale hal zijn Gevleugelde Viktorieën te zien met een kroon en een lint.

De tombe is deel geïncorporeerd in de Aureliaanse Muren.

Piramide van Caius Cestius Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.