Bracciano

Bracciano ligt ongeveer halverwege tussen Rome en Viterbo, langs het Lago di Bracciano. Het is een erg populaire vakantiebestemming en de vele campings worden in de zomer dan ook overspoeld met Nederlanders. De grootste attraktie, behalve het meer, is het prachtige Castello Orsini-Odescalchi. Ook het Palazzo Comunale en de Santo Stefano Kathedraal zijn de moeite waard.

Toeristeninformatie

VVV Bracciano

Het VVV, dat hier PIT (Punto Informativo Turistico) genoemd wordt, staat midden op het centrale plein van de stad. Er worden gratis stadsplattegrondjes verstrekt, alsmede een brochure waarop ook de beangrijkste andere gemeentes rondom het meer beschreven worden.

Openbaar vervoer

Het treinstation van Bracciano bevindt zich op korte loopafstand van het centrum van de stad. Er zijn directe treinverbindingen vanaf Tiburtina, vanaf de metrohalte Flaminio (een erg langzame trein met als eindbestemming Viterbo) en vanaf Valle Aurelia (de FR3 trein). Wanneer U het treinstation uitkomt gaat U rechtsaf en dan linksaf de Via Umberto I in. Vanaf de metrohalte Saxa Rubra zijn er Cotral bussen naar Bracciano.

Met de Auto

Vanuit Rome rijdt U eerst de rondweg Gran Raccordo Anulare op en ter hoogte van La Giustiniana neemt U de SR2 (Via Cassia). Bij La Storta buigt U af op de provinciale weg SP493.

Bezienswaardigheden

Binnenplaats Castello Odescalchi - Bracciano
Binnenplaats van het Castello Odescalchi

Verreweg de grootste attractie van de stad wordt gevormd door het Castello Odescalchi, dat boven het centrum uittorent. Een groot deel van de overige bezienswaardigheden van Bracciano bevindt zich op of aan het centrale plein Piazza IV Novembre. Dit zijn o.a. het Palazzo Comunale (gemeentehuis), het Monument voor de Oorlogsslachtoffers en de mooie monumentale fontein middenop het plein. De Kathedraal (Duomo di Santo Stefano) staat naast het kasteel. Vanaf de Belvedere heeft U een schitterend uitzicht over het meer.

Meer bezienswaardigheden in Bracciano

Geschiedenis

De plek waar de stad zich bevindt was al in de Etruskische tijd bewoond en er bevond zich ook een Romeinse nederzetting. Het eerste geschrift waarin Bracciano vermeld wordt stamt uit het jaar 988, toen het nog eigendom van de Prefetti di Vico familie was. De stad begon zich echter pas in de 15e eeuw, onder de familie Orsini, echt te ontwikkelen. In 1696 werd Flavio Orsini door schulden gedwongen de stad aan de familie Odescalchi te verkopen. Deze familie zou, op een korte onderbreking toen de Torlonia er heersten na, het gezag in Bracciano blijven houden.

Bracciano, provincie Rome, Latium, Italië

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.