Botanische Tuin Rome

De Botanische Tuin van Rome bevindt zich aan de achterzijde van het Palazzo Corsini langs de Via Lungara in de wijk Trastevere. De tuin wordt onderhouden door de faculteit Biologie van de La Sapienza Universiteit van Rome.

Botanische Tuin Rome

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Botanische Tuin Rome - Japanse kersenboom in bloei
Botanische Tuim

Adres: Largo Cristina di Svezia, 24 – 00187 Rome. Telefoon: +39 0649917107/8. Openingstijden 29 Maart t/m 29 Oktober van 09.00 tot 18.30 uur. Openingstijden 30 Oktober t/m 28 Maart van 09.00 tot 17.30 uur. Gesloten: Zon- en feestdagen (behalve in geval van speciale evenementen). Toegangsprijs: 4 Euro; 65+ en kinderen 6-11: 4 Euro. Kinderen jonger dan 6 en gehandicapten: Gratis. (NB: Gedurende de Covid-crisis blijven de broeikassen voorlopig gesloten.)

Geschiedenis en beschrijving

Botanische tuin Rome
Bamboe

De Botanische Tuin (Orto Botanico) van Rome bestaat uit een 12 hectare groot park en ongeveer tweeduizend vierkante meter broeikassen. Er is geprobeerd de natuurlijke omgeving van de planten na te bootsen.

Oorspronkelijk was de Orto Botanico de privé-tuin van het Palazzo Corsini, de huidige zetel van de Galleria Corsini. Het is al sinds de 13e eeuw dat hier planten gekweekt worden.

De Botanische Tuin in de huidige vorm is in 1883 gesticht. In dat jaar werden de gronden van het paleis aan de universiteit van Rome geschonken.

Er zijn meer dan achtduizend verschillend planten te zien. Sommige van deze horen tot de zeldzaamste van Europa.

Behalve de planten, bloemen en bomen zijn er ook andere bezienswaardigheden in de tuin. Een hoogtepunt worst gevormd door de Scalinata delle 11 Fontane. Deze “Trap van de Elf Fonteinen” is, net als het Palazzo Corsini, ontworpen door Ferdinando Fuga.

Speciale momenten om de tuin te bezoeken zijn de maanden April (wanneer de Japanse kersenbomen in bloei staan) en Mei (wanneer de rozentuin op zijn mooist is).

Vlinderhuis (Casa delle Farfalle)

Toegang tot het vlinderhuis kost 4 Euro extra. De openingstijden zijn van 10.30 tot 17.00 gedurende de week en van 10.00 tot 17.30 uur in het weekend. Maandag gesloten.

Botanische Tuin, Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.