Heerwegen Rome

Met de heerwegen (of heirwegen) worden de oude Romeinse wegen bedoeld, die vanuit Rome naar alle hoeken van het rijk voerden. In het Italiaans heten deze straten strade consolari. De beroemdste van deze wegen is de Via Appia Antica, die helemaal van Rome naar Brindisi liep. Andere belangrijke straten waren de Via Salaria, de Via Aurelia, de Via Cassia en de Via Flaminia.

Lees “Heerwegen Rome” verder

Via Veneto Rome

De Via Veneto in Rome is nu een beetje vergane glorie, maar vooral in de jaren zestig en zeventig van de vorige eeuw was het de straat waar je de meeste kans had een filmster tegen het lijf te lopen. De grootste bezienswaardigheid is de Kapucijner Crypte, terwijl het Palazzo Margherita de zetel is van de Amerikaanse Ambassade.

Lees “Via Veneto Rome” verder

Via Appia Antica Rome

De Via Appia Antica is één van de oudste en zonder twijfel de beroemdste onder de zogeheten “heerwegen” van Rome. Langs de straat, die helemaal tot Brindisi in het uiterste puntje van Italië loopt en dus de verbinding vormde met Griekenland, bevinden zich verschillende beroemde bezienswaardigheden, waaronder een aantal catacomben, met een totaal van maar liefst 300 kilometer onderaardse gangen.

Lees “Via Appia Antica Rome” verder

Via del Babuino Rome

De Via del Babuino is de linker van de drie straten in Rome die samen de bijnaam “Tridente” gekregen hebben. De straat heeft haar naam te danken aan het standbeeld van de “baviaan” voor de Sant’Anatasio dei Greci Kerk. Vroeger waren er vooral veel kunstateliers, maar die zijn bijna alle vervangen door dure antiekzaken.

Lees “Via del Babuino Rome” verder

Straten Wijk Monti Rome

De Via Nazionale en de Via Cavour zijn de twee belangrijkste straten die door de wijk Monti lopen, aangezien ze een verbinding vormen tussen het historische centrum en de stationswijk. De Via Urbana is de centrale steeg voor wie van het uitgaansleven wil genieten en de Via dei Fori Imperiali heeft de mooiste bezienswaardigheden.

Lees “Straten Wijk Monti Rome” verder

Via Tiburtina Rome

De Via Tiburtina is een van de oude heerwegen van Rome. Hij begint bij de Porta San Lorenzo en is genoemd naar de stad Tivoli (Tibur, in het Latijns), die vooral beroemd is vanwege de tuinen Villa D’Este en Villa Adriana. De straat, die langs de universiteitswijk loopt, heeft het Verano Kerkhof en de schitterende San Lorenzo Fuori le Mura Basiliek als grootste trekpleisters binnen de stad.

Lees “Via Tiburtina Rome” verder

Corso Vittorio Emanuele II Rome

De Corso Vittorio Emanuele II is één van de belangrijkste straten van Rome. De straat verbindt het Piazza Venezia met de Ponte Vittorio Emanuele II en dus indirect met de Via della Conciliazione en het Vaticaan.

Lees “Corso Vittorio Emanuele II Rome” verder