Boog van Gallienus Rome

De Boog van Gallienus staat in de Via di San Vito in Rome, ongeveer halverwege de Santa Maria Maggiore Basiliek en het Piazza Vittorio Emanuele II. De oorspronkelijke naam van de boog, die tussen twee gebouwen ingeklemd staat, was Porta Esquilina. Lees “Boog van Gallienus Rome” verder

Porta Maggiore Rome

De Porta Maggiore is één van de indrukwekkendste stadspoorten van Rome. Hij wordt ook Porta Prenestina genoemd. De twee bogen van de poort waren oorspronkelijk een onderdeel van het Claudia Aquaduct. Onder de poort kan men nog delen van de oude straatweg zien. De inscripties op de bogen stammen uit de tijd dat Vespasianus en Titus keizers waren.

Lees “Porta Maggiore Rome” verder

Boog van Sixtus V Rome

De Boog van Sixtus V is te vinden op het Largo Sisto V, waar de wijken Castro Pretorio en Tiburtino in elkaar overgaan. De poort kan worden beschouwd als de ingang tot de universiteitsbuurt San Lorenzo, die geen officiële wijk (rione) van Rome is, maar een lokale naam voor een deel van de wijk Tiburtino.

Lees “Boog van Sixtus V Rome” verder

Porta Angelica Rome

De Porta Angelica in Rome is genoemd naar paus Pius IV, die in werkelijkheid Giovanni Angelo Medici heette en was bedoeld voor pelgrims die vanuit het noorden de stad binnenkwamen. De eigenlijke poort is gesloopt, maar enige onderdelen ervan zijn ter hoogte van het Piazza del Risorgimento aan de muur bevestigd.

Lees “Porta Angelica Rome” verder

Arco di Tiradiavoli Rome

De Arco di Tiradiavoli (“Boog van de Duivelgooiers”) is een boog over de Via Aurelia Antica in Rome, op korte afstand van de Porta San Pancrazia. Hij was in 1612 in opdracht van Paus Paulus V Borghese gebouwd als onderdeel van het Aqua Traiana Aquaduct. Lees “Arco di Tiradiavoli Rome” verder