Sant’Eusebio all’Esquilino Kerk Rome

De Sant’Eusebio all’Esquilino Kerk is één van de oudste kerken van Rome. Hij staat op de hoek van de Via Napoleone III en het Piazza Vittorio Emanuele II. Hoogtepunt is de plafondschildering “Glorie van Sint-Eusebio” van de hand van Anton Raphael Mengs.

Lees “Sant’Eusebio all’Esquilino Kerk Rome” verder

Corso del Rinascimento Rome

De Corso del Rinascimento in Rome verbindt het Piazza delle Cinque Lune met de Corso Vittorio Emanuele II. De straat loopt parallel aan de lange zijde van het Piazza Navona. Het Piazza Madama bevindt zich halverwege de straat. De Corso del Rinascimento vormt de grens tussen de wijken Parione (aan de westkant) en Sant’Eustachio (oostkant).

Lees “Corso del Rinascimento Rome” verder

Santa Maria degli Angeli e dei Martiri Kerk Rome

De Santa Maria degli Angeli e dei Martiri Kerk is één van de grootste kerken van Rome en is erg interessant omdat bij de bouw ervan gebruik gemaakt is van de vroegere Baden van Diocletianus. Het ontwerp van deze verbouwing was in handen van niemand minder dan Michelangelo. De kerk staat dichtbij het centrale station Termini, aan het Piazza della Repubblica.

Lees “Santa Maria degli Angeli e dei Martiri Kerk Rome” verder

Santa Maria in Trastevere Basiliek Rome

De Basiliek van Santa Maria in Trastevere was de eerste aan de Madonna gewijde kerk in Rome en ook de eerste waar men de mis openlijk kon vieren. De afbeelding van Maria op de façade is waarschijnlijk de eerste waarop ze met Jezus aan haar borst te zien is. Lees “Santa Maria in Trastevere Basiliek Rome” verder

Santa Maria Maggiore Basiliek Rome

De Basiliek van Santa Maria Maggiore, op het gelijknamige plein, is één van Rome’s vier belangrijkste basilieken, samen met de Sint Pietersbasiek, de San Giovanni in Laterano en de San Paolo Fuori le Mura.

Lees “Santa Maria Maggiore Basiliek Rome” verder

Sint-Paulus Buiten de Muren Basiliek Rome

De Sint-Paulus Buiten de Muren Basiliek heet in het Italiaans Basilica Papale di San Paolo Fuori Le Mura en is één van de vijf patriarchale oftewel pauselijke basilieken in Rome. Vrijwel de hele basiliek moest opnieuw opgebouwd worden, nadat een brand de kerk in 1823 in as gelegd had.

Lees “Sint-Paulus Buiten de Muren Basiliek Rome” verder