Corso del Rinascimento Rome

De Corso del Rinascimento in Rome verbindt het Piazza delle Cinque Lune met de Corso Vittorio Emanuele II. De straat loopt parallel aan de lange zijde van het Piazza Navona. Het Piazza Madama bevindt zich halverwege de straat. De Corso del Rinascimento vormt de grens tussen de wijken Parione (aan de westkant) en Sant’Eustachio (oostkant).

Lees “Corso del Rinascimento Rome” verder

Santa Maria degli Angeli e dei Martiri Kerk Rome

De Santa Maria degli Angeli e dei Martiri Kerk is één van de grootste kerken van Rome en is erg interessant omdat bij de bouw ervan gebruik gemaakt is van de vroegere Baden van Diocletianus. Het ontwerp van deze verbouwing was in handen van niemand minder dan Michelangelo. De kerk staat dichtbij het centrale station Termini, aan het Piazza della Repubblica.

Lees “Santa Maria degli Angeli e dei Martiri Kerk Rome” verder

Santa Maria in Trastevere Basiliek Rome

De Basiliek van Santa Maria in Trastevere was de eerste aan de Madonna gewijde kerk in Rome en ook de eerste waar men de mis openlijk kon vieren. De afbeelding van Maria op de façade is waarschijnlijk de eerste waarop ze met Jezus aan haar borst te zien is. Lees “Santa Maria in Trastevere Basiliek Rome” verder

Sint-Paulus Buiten de Muren Basiliek Rome

De Sint-Paulus Buiten de Muren Basiliek heet in het Italiaans Basilica Papale di San Paolo Fuori Le Mura en is één van de vijf patriarchale oftewel pauselijke basilieken in Rome. Vrijwel de hele basiliek moest opnieuw opgebouwd worden, nadat een brand de kerk in 1823 in as gelegd had.

Lees “Sint-Paulus Buiten de Muren Basiliek Rome” verder

Santissimo Nome di Maria al Foro di Traiano Kerk Rome

De Santissimo Nome di Maria al Foro di Traiano Kerk staat naast de Santa Maria di Loreto Kerk in Rome. De façade van de kerk wordt opgeluisterd door een aantal profetenstandbeelden op de balustrade.

Lees “Santissimo Nome di Maria al Foro di Traiano Kerk Rome” verder

Sant’Agata in Trastevere Kerk Rome

De Sant’Agata in Trastevere Kerk bevindt zich tegenover de veel beroemdere San Crisogono Basiliek. De belangrijkste attractie van de kerk is de Madonna de’ Noantri, een beeldje dat elk jaar in de maand Juli in een optocht door de wijk gedragen wordt.

Lees “Sant’Agata in Trastevere Kerk Rome” verder