Quirinaalpaleis Rome

Het Quirinaalpaleis (in het Italiaans Palazzo del Quirinale of simpelweg Quirinale) in Rome is de zetel van de Italiaanse President. Het is een gebouw uit de Renaissance tijd en ligt op de gelijknamige heuvel midden in de stad. Tot begin 2015 kon het monument enkel op zondag bezocht worden, maar tegenwoordig is het vrijwel de hele week geopend.

Lees “Quirinaalpaleis Rome” verder

Palazzo della Zecca Vecchia Rome

Het Palazzo della Zecca Vecchia wordt ook wel het Palazzo della Zecca in Banchi genoemd en staat in de wijk Ponte in Rome, op korte loopafstand van o.a. het Campo de’ Fiori.

Lees “Palazzo della Zecca Vecchia Rome” verder

Palazzo Farnese Rome

Het Palazzo Farnese is één van de mooiste gebouwen aan het Piazza Farnese in Rome. Het is tegenwoordig de zetel van de Franse ambassade (dat het voor minder dan een spotprijs huurt) en, wanneer je op tijd reserveert, heb je de mogelijkheid een aantal beroemde plafondschilderingen te bezichtigen.

Lees “Palazzo Farnese Rome” verder

Historische Gebouwen Wijk Monti Rome

Een groot deel van de wijk Monti bevindt zich rond de Via Nazionale, wat betekent dat veel van de belangrijkste palazzi pas na de Italiaanse eenwording opgetrokken zijn. Nadat Rome de hoodstad van Italië geworden was nam het inwoneraantal snel toe en moest er opeens flink gebouwd worden. Monti is één van de wijken waar dit gebeurde.

Lees “Historische Gebouwen Wijk Monti Rome” verder

Palazzo Poli Rome

Het Palazzo Poli is een historisch gebouw in de wijk Trevi in Rome. Het is de zetel van het Istituto Nazionale per la Grafica en er worden soms ook exposities gehouden. De meeste toeristen in Rome zullen het zonder het te weten gezien hebben, want het is het paleis waar de Trevifontein tegenaan gebouwd is.

Lees “Palazzo Poli Rome” verder

Galleria Doria Pamphilj Rome

De Galleria Doria Pamphilj is een museum in een historisch gebouw in de Via del Corso in Rome. Het museum zetelt op de middelste verdiepingen van het paleis. Er zijn werken te zien van artiesten als Rafaël, Titiaan, Domenichino, Caravaggio, Guercino, Velazquez en Brueghel de Oude.

Lees “Galleria Doria Pamphilj Rome” verder

Teatro dell’Opera Rome

Het Teatro dell’Opera van Rome is de belangrijkste en beroemdste opera- en balletlocatie van de stad. Het gebouw staat ook bekend onder de naam Teatro Costanzi en heeft plaats voor 1.600 toeschouwers.

Lees “Teatro dell’Opera Rome” verder