Ponte della Musica Rome, nieuwste brug van de stad.

De Ponte della Musica (“Brug van de Muziek”) in Rome verbindt de Lungotevere Cadorno en de Foro Italico met het Piazza Gentile Da Fabriano en de Via Guido Reni (waar het MAXXI Museum voor 21e eeuwse kunst gehuisvestigd is) in de wijk Flaminio.

Lees verder “Ponte della Musica Rome, nieuwste brug van de stad.”

Ponte Sisto Rome

De Ponte Sisto is één van de bekendste bruggen van Rome, wat vooral komt doordat je hem kunt zien vanaf de Ponte Garibaldi, die vanaf het historische centrum van Rome naar de Viale Trastevere voert. De brug is vooral ’s avonds erg druk aangezien ze indirect het Campo de’ Fiori (een plein dat ’s nachts vanwege de pubs en eethuizen erg populair is) verbindt met Trastevere, nog steeds de belangrijkste en gezelligste uitgaanswijk van Rome.

Lees verder “Ponte Sisto Rome”

Ponte Milvio, (even een) Romantische Brug in Rome.

De meest romantische brug van Rome ligt niet in het centrum: De Ponte Milvio, vroeger gewoon een van de bruggen over de Romeinse rivier de Tiber, is hard op weg een van de belangrijkste toeristische attracties van de stad te worden. Dit alles als gevolg van een romantisch boek (Ho Voglia di Te door Federico Moccia) en een film met dezelfde titel. De Ponte Milvio verbindt het quartiere Parioli met het quartiere Tor di Quinto.

Lees verder “Ponte Milvio, (even een) Romantische Brug in Rome.”