Palazzo delle Esposizioni Rome

Het Palazzo delle Esposizioni op de Via Nazionale is de grootste interdisciplinaire tentoonstellingsruimte in het centrum van Rome. Het heeft drie verdiepingen en een totale oppervlakte van maar liefst 10 duizend vierkante meter. Er vinden altijd een aantal, steeds wisselende, tentoonstellingen gelijktijdig plaats.

Lees “Palazzo delle Esposizioni Rome” verder

Virgiliano Park Rome (of Nemorense Park)

Het Virgiliano Park ligt dichtbij het veel grotere Villa Ada Park in de wijk Trieste in het noordoosten van Rome. Het is in de 30’er jaren van de vorige eeuw aangelegd en heeft een speeltuin voor de kinderen en een bocce-baan voor de ouderen. Het wordt ook wel Parco Nemorense genoemd.

Lees “Virgiliano Park Rome (of Nemorense Park)” verder

Zuil van Marcus Aurelius Rome

De Zuil van Marcus Aurelius (Colonna di Marco Aurelio) staat midden op het Piazza Colonna langs de winkelstraat Via del Corso in het hart van Rome. De reliëfs op de erezuil tonen enkele scènes uit het militaire leven van de keizer zelf. Het standbeeld op de zuil verbeeldt Sint-Paulus.

Lees “Zuil van Marcus Aurelius Rome” verder

Ponte dell’Industria of Ponte di Ferro Rome

De Ponte dell’Industria, die vanwege het materiaal waarvan hij gemaakt is meestal Ponte di Ferro genoemd wordt, verbindt de wijken Ostiense en Marconi in Rome. De brug is op 3 oktober 2021 gedeeltelijk afgebrand, en is voorlopig dan ook buiten gebruik.

Lees “Ponte dell’Industria of Ponte di Ferro Rome” verder