Zuil van Marcus Aurelius Rome

De Zuil van Marcus Aurelius (Colonna di Marco Aurelio) staat midden op het Piazza Colonna langs de winkelstraat Via del Corso in het hart van Rome. De reliëfs op de erezuil tonen enkele scènes uit het militaire leven van de keizer zelf. Het standbeeld op de zuil verbeeldt Sint-Paulus.

Lees “Zuil van Marcus Aurelius Rome” verder

Ponte dell’Industria of Ponte di Ferro Rome

De Ponte dell’Industria, die vanwege het materiaal waarvan hij gemaakt is meestal Ponte di Ferro genoemd wordt, verbindt de wijken Ostiense en Marconi in Rome. De brug is op 3 oktober 2021 gedeeltelijk afgebrand, en is voorlopig dan ook buiten gebruik.

Lees “Ponte dell’Industria of Ponte di Ferro Rome” verder

Ponte della Musica Rome, nieuwste brug van de stad.

De Ponte della Musica (“Brug van de Muziek”) in Rome verbindt de Lungotevere Cadorno en de Foro Italico met het Piazza Gentile Da Fabriano en de Via Guido Reni (waar het MAXXI Museum voor 21e eeuwse kunst gehuisvestigd is) in de wijk Flaminio.

Lees “Ponte della Musica Rome, nieuwste brug van de stad.” verder

Galleria Borghese Rome

De Galleria Borghese is één van de musea in wat een beetje als het museumpark van Rome gezien kan worden, de Villa Borghese. Het is één van de weinige musea in Rome waarvoor een reservering verplicht is.

Lees “Galleria Borghese Rome” verder

Sant’Eusebio all’Esquilino Kerk Rome

De Sant’Eusebio all’Esquilino Kerk is één van de oudste kerken van Rome. Hij staat op de hoek van de Via Napoleone III en het Piazza Vittorio Emanuele II. Hoogtepunt is de plafondschildering “Glorie van Sint-Eusebio” van de hand van Anton Raphael Mengs.

Lees “Sant’Eusebio all’Esquilino Kerk Rome” verder

Quirinaalpaleis Rome

Het Quirinaalpaleis (in het Italiaans Palazzo del Quirinale of simpelweg Quirinale) in Rome is de zetel van de Italiaanse President. Het is een gebouw uit de Renaissance tijd en ligt op de gelijknamige heuvel midden in de stad. Tot begin 2015 kon het monument enkel op zondag bezocht worden, maar tegenwoordig is het vrijwel de hele week geopend.

Lees “Quirinaalpaleis Rome” verder

Chiostro del Bramante Rome

Het Chiostro del Bramante is het voormalige klooster van de Santa Maria della Pace Kerk in Rome. Het is omgebouwd tot museum. De door Bramante ontworpen kloostergang is één van de hoogtepunten uit de Renaissance architectuur. Van 8 september 2020 tot 11 april 2021 is er een aan Banksy gewijde tentoonstelling te zien.

Lees “Chiostro del Bramante Rome” verder