Top 5 Bezienswaardigheden Zagarolo

De grootste en bekendste toeristische attractie van Zagarolo is het Palazzo Rospigliosi, waar o.a. het Speelgoedmuseum van de stad zetelt. Hoewel het historische centrum er erg klein is (eigenlijk niet veel meer dan een smalle hoofdstraat met enige kleine zijsteegjes) is het er wel erg prettig rondlopen, aangezien die steegjes vaak heel pittoresk met bloemen versierd zijn.

Top 5 Bezienswaardigheden Zagarolo

01. Santa Maria AnNunziata Kerk

De Santa Maria Annunziata Kerk is in 1592 gebouwd en heeft een mooie achthoekige klokkentoren met een ui-vormige koepel. De kerk is gebouwd in opdracht van de familie Rospigliosi.

02. Palazzo Rospigliosi

Palazzo Rospigliosi - Bezienswaardigheden Zagarolo

Het Palazzo Rospigliosi heeft in de loop der eeuwen verschillende restauraties en verbouwingen ondergaan. De muurschilderingen stammen uit de tweede helft van de 16e eeuw. Er worden vaak tentoonstellingen en andere evenementen gorganizeerd.

03. Speelgoedmuseum

Het Museo del Giocattolo is één van de bekendste attrakties van Zagarolo. Het is gehuisvestigd in een deel van van het Palazzo Rospigliosi en heeft een schitterende verzameling speelgoed. In de laatste zaal staan grote bakken lego, waar kinderen (en volwassenen) naar hartelust mee mogen spelen.

04. Santa Maria delle Grazie Kerk

De Santa Maria delle Grazie Kerk is in de 13e eeuw gebouwd.

05. San Pietro Apostolo Kathedraal

De barokke Kathedraal van Zagarolo is gewijd aan San Pietro Apostolo en is in 1717 opgetrokken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.