Bezienswaardigheden Wijk Sant’Angelo

De rione Sant’Angelo bevindt zich ten noorden van het eilandje in de Tiber. Het hoort to de mooiste wijken van de stad, zonder dat er echt enorme hoogtepunten te zien zijn. Een deel van de 11e rione van Rome wordt in beslag genomen door wat ooit het Ghetto was.

Bezienswaardigheden wijk Sant’Angelo

Theater van Marcellus

Het Theater van Marcellus is in de 1e eeuw voor Chr. gebouwd. Het is het enige theater in Rome uit de antieke tijd dat nog overeind staat en ook erg goed bewaard gebleven is. De drie zuilen naast het gebouw maakten deel uit van de Tempel van Apollo Sosianus.

San Nicola in Carcere basiliek

San Nicola in Carcere Kerk - Bezienswaardigheden wijk Sant'Angelo

De San Nicola in Carcere Basiliek staat vrijwel naast het Teatro di Marcello. De kerk zelf beschikt over enkele mooie kunstwerken, maar het hoogtepunt is het ondergrondse gedeelte, waar de ruïnes van drie antieke Romeinse tempels te zien zijn.

Schildpaddenfontein

Schildpaddenfontein Rome - Bezienswaardigheden wijk Sant'Angelo

De Fontana delle Tartarughe (“Fontein van de Schildpadden” bevindt zich midden op het Piazza Mattei, het centrale plein van wat bekend staat het Isola Mattei, oftewel het “Mattei Eiland”, een aantal paleizen die allemaal aan dezelfde machtige familie toebehoorden.

Tempio Maggiore

De Tempio Maggiore is, zoals de naam aangeeft, de belangrijkste synagoge van Rome. De tempel is in het begin van de 20e eeuw gebouwd, toen een groot deel van het voormalige ghetto gesloopt werd. Het is de ontmoetingsplek voor de vijftienduizend Romeinse Joden.

Santa Caterina dei Funari Kerk

Santa Caterina dei Funari Kerk - Bezienswaardigheden wijk Sant'Angelo

De Santa Caterina dei Funari Kerk bestond al in de middeleeuwen en is genoemd naar de vervaardigers van touw (funari), die in de wijk hun stiel uitoefenden. Het altaardoek is door Annibale Caracci geschilderd. Vroeger was er een klooster aan deze kerk verbonden.

Meer Bezienswaardigheden wijk Sant’Angelo

Het Palazzo Mattei di Giove is een vroeg 17e eeuws historisch gebouw, dat tegenwoordig o.a. als zetel voor het Centrum van Amerikaanse Studies gebruikt wordt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.