Bezienswaardigheden Wijk Regola Rome

Bezienswaardigheden wijk regola Rome - Palazzo Farnese

De wijk Regola bevindt zich aan de overkant van de rivier gezien vanuit de rione Trastevere. Het is één van de oudste en schilderachtigste stadsdelen en staat vol Renaissance kerken en paleizen. Verder wordt Regola vooral gekenmerkt door mooie pittoreske pleintjes en smalle stegen.

Bezienswaardigheden Wijk Regola Rome

01. Campo de’ Fiori

Het Campo de’ Fiori is het centrale plein van de wijk. Bij toeristen is het vooral bekend vanwege de markt die er elke ochtend gehouden wordt, maar het is eigenlijk veel mooier wanneer de kraampjes weg zijn. ’s Avonds wordt het “Bloemenveld” overgenomen door dronken jongeren.

02. Piazza Farnese

Piazza Farnese . Bezienswaardigheden wijk Regola

Waar het Campo de’ Fiori vol leven is is het belendende Piazza Farnese een oasis van rust, misschien omdat op elke hoek ervan een Madonella op de mensen neerkijkt. Het wordt omlijst door statige gebouwen en opgeluisterd door twee symmetrisch geplaatste fonteinen.

03. Palazzo Farnese

Palazzo Farnese Rome - Bezienswaardigheden wijk Regola

Eén van de mooie paleizen op het Piazza Farnese is het Palazzo Farnese. Het is tegenwoordig de zetel van de Franse ambassade (dat het voor minder dan een spotprijs huurt) en, wanneer je op tijd reserveert, heb je de mogelijkheid een aantal beroemde plafondschilderingen te bezichtigen.

04. San Carlo ai Catinari Kerk

San Carlo ai Catinari is een barokke kerk in Rome. Ze staat ook bekend als de SS. Biagi e Carlo ai Catinari. Binnen de kerk zijn meesterwerken van verschillende beroemde schilders te bewonderen. Ook zijn in de apsis de modellen te zien van de twee grote standbeelden van Petrus en Paulus op het Sint-Pietersplein.

05. Palazzo en Galleria Spada

Galerij Palazzo Spada Rome

Het Palazzo Spada is vooral beroemd vanwege een gang waarin de architekt Borromini een kunstje flikt met het perspektief. Een deel van het paleis wordt gebruikt voor regeringskantoren, een tweede deel is omgevormd tot de Galleria Spada, een klein museum.

06. Via Giulia

Slechts een deel van de pittorreske Via Giulia bevindt zich in de rione Regola, maar dat is wel het grootste deel. Deze smalle straat staat helemaal vol met Renaissance kerken en magnifieke paleizen. Jammer genoeg kan men van de meeste van deze gebouwen niet meer dan de façade bekijken.

Meer Bezienswaardigheden Wijk Regola

Insula Romana di San Paolo alla Regola

Het Insula Romana di San Paolo alla Regola is een soort flatgebouw uit de Romeinse tijd. Het bevindt zich maar liefst 8 meter onder het huidige Palazzo Specchi. Deze in de 3e eeuw gebouwde Romeinse woningen werden bij toeval ontdekt bij restauratiewerkzaamheden aan een aantal modernere huizen.

Het Palazzo Cenci behoorde aan de familie van een 16-jarige meisje dat een volksheldin werd door haar gewelddadige vader te vermoorden.

De Santa Maria del Pianto Kerk heeft haar ontstaan te danken aan een huilende Madonna.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.