Bezienswaardigheden Wijk Prati Rome

De wijk Prati in Rome heeft maar weinig belangrijke toeristische attracties. Dit komt doordat dit stadsdeel pas tegen het einde van de 19e eeuw volgebouwd is. De weinige bezienswaardigheden die er zijn bevinden zich vrijwel alle op of rond het Piazza Cavour. Dit zijn het Palazzo della Giustizia, de Chiesa Valdese, het Teatro Adriano en het Monument voor Cavour zelf.

Bezienswaardigheden wijk Prati Rome

01. Palazzo di Giustizia

Palazzo di Giustizia - bezienswaardigheden wijk Prati Rome
Palazzo di Giustizia

Het Palazzo di Giustizia is een enorm paleis dat een hele zijde van het Piazza Cavour in beslag neemt. De meeste toeristen zullen waarschijnlijk bekender zijn met de andere façade, tegenover de rivier. Met de bouw werd in 1888 begonnen.


02. Sacro Cuore di Gesù in Prati Kerk

Sacro Cuore di Gesu Kerk - Bezienswaardigheden wijk Prati
Sacro Cuore di Gesù in Prati Kerk

De Sacro Cuore di Gesù in Prati Kerk wordt ook wel de Sacro Cuore del Suffragio Kerk genoemd. De kerk heeft een indrukwekkende Gothische façade die nog meer opvalt doordat ze tussen moderne gebouwen ingeklemd staat. Naast de sacristie is een museumpje waar relieken van zielen uit het vagevuur te zien zijn.


03. Fontein van de Kariatiden

Fontein van de Kariatiden Rome
Fontein van de Kariatiden

De in 1928 ontworpen Fontein van de Kariatiden staat in het Piazza dei Quiriti. Kariatiden zijn vrouwenfiguren die als ondersteuning dienst doen.

04. Piazza Cavour

Piazza Cavour Rome
Piazza Cavour

Het Piazza Cavour is het centrale plein van de week. De zuidkant van dit plein wordt in zijn geheel door het Gerechtsgebouw (zie boven) in beslag genomen.


Villino Vitale

Villino Vitale Rome
Villino Vitale

De Villino Vitale is in het begin van de 20ste eeuw opgetrokken. Het in een art-deco stijl gebouwde paleis wordt tegenwoordig als hotel gebruikt. De opvallendste versieringen zijn de zwaluwen onder het dak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.