Bezienswaardigheden Wijk Ponte Rome

De rione Ponte is de 5e rione van Rome. De wijk is centraal gelegen en bevindt zich aan de overkant van de rivier ten opzichte van de Engelenburcht en het Vaticaan.

Bezienswaardigheden Wijk Ponte Rome

01. San Giovanni dei Fiorentini Kerk

San Giovanni Battista dei Fiorentini Kerk - Bezienswaardigheden Wijk Ponte RomeDe San Giovanni dei Fiorentini Kerk is de nationale kerk van de Florentijnse gemeenschap in Rome. De kerk is in de 17e eeuw door Antonio da Sangallo de Jongere en Giacomo della Porta gebouwd. Het is de enige kerk in Rome waar dieren binnen mogen komen.

02. Via Giulia

Arco Farnese, Villa Giulia RomeDe straat waarin deze kerk zich bevindt is de Via Giulia, die in het begin van de 16e eeuw in opdracht van Paus Julius II is aangelegd om pelgrims sneller naar het Vaticaan te voeren. (De Corso Vittorio Emanuele II bestond toen nog niet.) De Via Giulia is een uiterst smalle straat, vol met prestigieuze gebouwen (al is dat aan de buitenkant niet altijd te zien).

03. Museo Nazionale Romano in Palazzo Altemps

Apollo Kitharoidos in het Palazzo Altemps Rome

Het Palazzo Altemps is tegen het einde van de 15e eeuw gebouwd. In de loop der eeuwen is het vaak van eigenaar veranderd, en sinds het einde van de 20e eeuw doet het dienst als één van de zetels van het Museo Nazionale Romano, met een imposante verzameling klassieke beeldhouwwerken.

04. Santa Maria della Pace Kerk

Santa Maria della Pace Kerk RomeDe Santa Maria della Pace kerk dankt haar bestaan aan het feit dat iemand ooit een steen gooide naar een beeld van de Heilige Maagd Maria, waarop er uiteraard echt bloed uit vloeide en waarop er uiteraard een kerk gebouwd moest worden. Hoogtepunt: De door Rafaël geschilderde “Sybillen”.

05. Chiostro del Bramante

De Kloosterhof van de Santa Maria della Pace Kerk is genoemd naar de ontwerper ervan. De Chiostro del Bramante wordt tegenwoordig gebruikt als tentoonstellingsruimte, met steeds wisselende maar wel vaak erg prestigieuze exposities.

06. Palazzo Sforza-Cesarini

Het Palazzo Sforza-Cesarini is een historisch gebouw aan de Corso Vittorio Emanuele II. Het is bezit geweest van een aantal pauselijke families en wordt ook wel Palazzo della Cancelleria Vecchia genoemd. Het werd gedeeltelijk afgebroken toen de Corso aangelegd werd.

Meer Bezienswaardigheden Wijk Ponte Rome

Historische Gebouwen

Het Palazzo Alberini is tussen 1515 en 1519 gebouwd. Het is ontworpen door Rafaël (hoewel Vasari beweert dat Giulio Romano het werk voor Rafaël gedaan heeft).

Het Casa di Fiammetta was één van de huizen die de prostituée Fiammetta Michaelis van een wellustige Kardinaal geërfd had. Het staat op de Via Acquasparta 16, op de hoek met het naar haarzelf genoemde Piazza Fiammetta.

Het Palazzo del Drago in de Via dei Coronari is genoemd naar de uit Viterbo afkomstige familie del Drago, die hun Romeinse residentie hadden laten bouwen op enkele woningen die ze in 1557 gekocht hadden.

Het Palazzo Gaddi bevindt zich aan de Via del Banco di Santo Spirito.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.