Bezienswaardigheden Wijk Ludovisi Rome

De wijk Ludovisi (rione XVI) bestaat pas sinds het einde van de 19e eeuw als zodanig. Behalve de Via Veneto, die er dwars doorheen loopt, zijn er dan ook geen echt belangrijke toeristen attracties.

Bezienswaardigheden Wijk Ludovisi Rome

Santa Maria della Concezione Kerk en Kapucijner Crypte

Kapucijner Crypte Rome - Bezienswaardigheden wijk Ludovisi

Naast de Santa Maria della Concezione Kerk bevindt zich een klein museumpje, dat eigenlijk een soort excuus is om een toegangsprijs te kunnnen vragen voor de Kapucijner Crypte, die met de beenderen van 4000 monniken versierd is. Het komt smaakvoller en minder makaber over dan men zou denken. De kerk zelf, waar de crypte eigenlijk deel van uit maakt, heeft ook verschillende kunstwerken.

Via Veneto

De Via Vittorio Veneto was ooit de meest prestigieuze straat van Rome. Vooral in de 50’er en 60’er jaren was het de plek voor filmsterren en -sterretjes om gezien te worden. Het is nog steeds een mooie brede straat, maar het betekent wel iets dat een beroemd café enkel jaren gesloten moest worden omdat het in handen van de maffia was gekomen.

Fontein van de Triton

Midden op het Piazza Barberini staat de Fontana del Tritone. Aangezien het een erg druk plein is waar voortdurend autoverkeer omheen raast moet deze fontein, die tot de mooiste van Rome gerekend wordt, erg vaak gerestaureerd worden. De maker was Bernini.

Fontein van de Bijen

Fontein van de Bijen

De Fontana delle Api staat aan het begin van de Via Veneto en is in 1644 gebouwd, ter ere van Paus Urbanus VIII Barberini. Dit verklaart ook het bijen-motief, aangezien de bij het symbool van de Barberini-familie is. De maker was Bernini.

Palazzo Margherita

Het Palazzo Margherita is eind 19e eeuw door de in die tijd erg in zwang zijnde architekt Gaetano Koch gebouwd. De gronden van dit paleis bevinden zich deels op de oude Villa Ludovisi. Tegenwoordig is het gebouw de zetel van de Amerikaanse ambassade in Rome.

Sant’Isidoro a Capo le Case Kerk

De Sant’Isodoro a Capo le Case Kerk is in de 17e eeuw gebouwd. Een van de kapellen in de kerk is door Gian Lorenzo Bernini, wiense zoon er ook begraven ligt, gerestaureerd. Het bijbehorende klooster was ooit de zetel van de Broederschap der Nazarenen, een groep merendeels Duistse schilders.

Porta Pinciana

De Porta Pinciana maakt deel uit van de Aureliaanse Muren. Het is bij deze poort aan de rand van het Villa Borghese Park dat de Via Vittorio Veneto begint. In de Romeinse tijd was het vanaf hier dat de Via Salaria naar de Adriatische kust liep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.