Top 10 Bezienswaardigheden Wijk Colonna Rome

De wijk Colonna is de 3e rione van Rome. Het is een centraal gelegen wijk die gekenmerkt wordt door de aanwezigheid van een aantal regeringsgebouwen.

Top 10 Bezienswaardigheden Wijk Colonna Rome

1. Sint-Ignatius van Loyola Kerk

Sint-Ignatius van Loyola Kerk - Top 10 Bezienswaardigheden Colonna Wijk RomeDe grootste trekpleister van de kerk van Sint Ignatius van Loyola in Campo Marzio is het, door de door Andrea Pozzo gemaakte trompe-l’oeil plafondschildering veroorzaakte, gezichtsbedrog dat de indruk doet wekken dat er een echte koepel is.

2. Piazza della Rotonda

Piazza della Rotonda Fontein - Bezienswaardigheden Colonna wijk RomeHet Piazza della Rotonda is een niet al te groot maar heel erg schilderachtig plein in het centrum van de stad. Het Pantheon, dat aan het plein staat, is een van de allermooiste en beroemdste gebouwen van Rome. Midden op het plein staat een fontein met de Obelisco Macuto.

3. Sant’Andrea delle Fratte Kerk

De Sant’Andrea delle Fratte Kerk ligt op korte afstand van de Spaanse Trappen en is één van de bekendste (deels) door Borromini ontworpen kerken. Een van de vel hoogtepunten binnen de kerk wordt gevormd door de originelen van de door Bernini ontworpen engelen die op de Ponte Sant’Angelo staan. Tegenover de kerk staat het Palazzo Bernini, waar de beeldhouwer zelf ooit woonde.

4. Via Sistina

De Via Sistina is een buitengewoon prestigieuze straat in het centrum of Rome en verbindt het Piazza Trinità dei Monti (en dus de Spaanse Trappen) met het Piazza Barberini. De straat bevindt zich gedeeltelijk in de wijk Campo Marzio.

5. Galleria Pamphilj

De Galleria Pamphilj is een museum in het Palazzo Pamphilj. Onder de tentoongestelde artiesten bevinden zich beroemde meesters als Raphael, Titiaan, Domenichino, Caravaggio, Guercino, Velazquez en Brueghel de Oude.

6. San Lorenzo in Lucina Basiliek

San Lorenzo in Lucina Kerk RomeDe San Lorenzo in Lucina Basiliek is een van de oudste kerken van Rome. Romeinse vrouwen bezochten vroeger deze tempel om er water te halen dat ziekten zou genezen en onvruchtbare vrouwen zwanger zou kunnen maken. Er zijn kunstwerken van o.a. Michelangelo, Bernini en Guido Reni in de kerk te bezichtigen.

7. Palazzo Chigi

Het Palazzo Chigi doet sinds 1961 dienst als de officiële residentie van de Italiaanse minister-president wat dus betekent dat o.a. Silvio Berlusconi er een tijdlang zijn minister-presidentiële lusten heeft kunnen botvieren.

8. Montecitorio Obelisk

Montecitorio Obelisk RomeDe Montecitorio Obelisk werd in het jaar 10 v. Chr. vanuit de oorspronkelijke standplaats in Heliopolis in Egypte door Keizer Augustus naar Rome gebracht. Hij kwam in het Campo Marzio te staan en deed dienst als naald voor een zonnewijzer.

9. Galleria Alberto Sordi

De Galleria Alberto Sordi is een prestigieus winkelcentrum aan het Piazza Colonna. Het had ooit het centrale station van Rome moeten worden en was tegen het einde van de 20e eeuw niet veel meer dan een schuilplaats voor daklozen en verslaafden. Toen het gebouwd werd (begin 20e eeuw) heette het nog Palazzo Colonna.

10. San Giuseppe a Capo le Case Kerk

De San Giuseppe a Capo le Case Kerk bevindt zich in de Via Francesco Crispi. Het bijbehorende klooster is omgebouwd tot de Galleria Comunale d’Arte Moderna di Roma Capitale. In de kerk zelf is een Heilige Trap.

Meer Bezienswaardigheden Wijk Colonna Rome

Historische gebouwen

Palazzo Wedekind - bezienswaardigheden wijk Colonna

Het Palazzo Wedekind is een historisch gebouw aan het Piazza Colonna. Het is de zetel van het dagblad Il Tempo.

Ht Palazzo San Macuto is genoemd naar de belendende San Macuto Kerk.

Het door de architect Carlo Buratti opgetrokken Palazzo Capranica doet tegenwoordig dienst als congresgebouw, waar soms ook muzikale voorstellingen plaats vinden.

Het Palazzo del Bufalo Ferrajoli staat tegenover het Palazzo Chigi. De begane grond wordt bijna geheel door winkels in beslag genomen.

Het Palazzo Bernini bevindt zich tegenover de Sant’Andrea delle Fratte Kerk en was ooit eigendom van de beroemde beeldhouwer en architect.

Kerken

De Santa Maria in Aquiro Kerk staat op het Piazza Capranica. Van de oorspronkelijke constructie uit de 5e eeuw is weinig overgebleven.

Het Oratorio del Caravita is de tweede Jezuitenkerk in de wijk.

De Santi Bartolomeo en Alessandro dei Bergamaschi Kerk is in 1562 gebouwd. Ze hoorde bij het Ospedale dei Pazzarelli (“Ziekenhuis der Gekken”) en heette toen nog Santa Maria dell Pietà.

De Santi Ildefonso e Tommaso da Villanova Kerk is een kleine 17e eeuwse kerk aan de Via Sistina.

De Cappella dei Re Magi is een kerk  in het Palazzo di Propaganda Fide.

Nog meer bezienswaardigheden Colonna wijk Rome

San Macuto Kerk | Palazzo San Macuto | Palazzo Gabrielli-Borromeo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.