Bezienswaardigheden Wijk Celio Rome

Bezienswaardigheden wijk Celio Rome - Colosseum

De wijk Celio (rione XIX) heeft met het Colosseum het allerberoemdste monument van Rome binnen zijn grenzen en verder zijn er nog een aantal belangrijke bezienswaardigheden uit het antieke Rome te zien.

Top 10 Bezienswaardigheden Wijk Celio

Colosseum

Colosseum - bezienswaardigheden wijk Celio

Het allerberoemdste monument van Rome en het symbool van de Romeinse beschaving. Zo lang het Colosseum blijft staan, zal ook Rome blijven staan, tenminste dat zeggen de Romeinen en voorlopig vergissen ze zich niet. Soms kwamen er wel 50,000 toeschouwers naar de gladiatorengevechten kijken.

Boog van Constantijn

Boog van Constantijn - bezienswaardigheden wijk Celio

De Boog van Constantijn is één van de meest imposante monumenten in Rome en staat meteen naast het Colosseum. De boog is in het jaar 315 opgericht om de overwinning van Constantijn drie jaar eerder op Maxentius te eren. Deze slag om de Ponte Milvio is achteraf één van de belangrijkste momenten uit de wereldgeschiedenis gebleken.

Santi Quattro Coronati Kerk

Santi Quattro Coronati Kerk - bezienswaardigheden wijk Celio

De in de 4e eeuw gebouwde Santi Quattro Coronati Kerk ligt op 2 minuten lopen van de (misschien onterecht) veel beroemdere San Clemente Basiliek. Hoogtepunten zijn de San Silvester kapel, de Gothische Aula, de apsis en de mooie kloostergang.

Santo Stefano Rotondo Kerk

Santo Stefano Rotondo Kerk Rome

De Santo Stefano Rotondo Kerk is vooral bekend vanwege een door Pomarancio geschilderde fresco-cyclus. Het is één van de populairste kerken in Rome wanneer het gaat om het voltrekken van huwelijken. Santo Stefano Rotondo is de officiële Hongaarse kerk van Rome.

Villa Celimontana

Villa Celimontana Rome

De Villa Celimontana heette vroeger Villa Mattei en is in de 16e eeuw aangelegd (maar drie eeuwen later geheel gerenoveerd). Her en der in het park staan een aantal fonteinen en er staat ook een oude Egyptische obelisk.

Santa Maria in Domnica Kerk

Santa Maria in Domnica Kerk Rome

De Santa Maria in Domnica Kerk is één van de oudste Christelijke kerken in Rome en staat meteen naast de monumentale ingang van de Via Celimontana. In de apsis zijn vroeg-Christelijk mozaïeken te zien. De fontein voor de kerk is de Fontana dell Navicella.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.