Top 10 Bezienswaardigheden Velletri

Het grootste deel van de Top 10 bezienswaardigheden van Velletri is ooit verwoest en opnieuw opgebouwd, als resultaat van de Slag van Velletri (1744) en de Tweede Wereldoorlog, die twee eeuwen later plaats vond.

Top 10 Bezienswaardigheden Velletri

01. San Clemente Kathedraal

De San Clemente Kathedraal was een Romeinse basiliek, die in de 5e eeuw (in die tijd waren basilieken nog geen kerken) tot kerk omgebouwd werd. De huidige kerk ziet er vanwege de vele verbouwingen echter heel anders uit dan de oorspronkelijke versie.

02. Santa Maria del Trivio Kerk

Torre del Trivio - Bezienswaardigheden Velletri

De Santa Maria del Trivio Kerk is in de 14e eeuw gebouwd, al heeft ook deze kerk in de tussenliggende eeuwen vaak veranderingen ondergaan. De laatste restauratie was noodzakelijk geworden nadat de kerk in de Tweede Wereldoorlog beschadigd was. De Torre del Trivio is ongeveer even oud als de kerk zelf.

03. Palazzo Comunale

Palazzo Comunale - Bezienswaardigheden Velletri

Het Palazzo Comunale is tussen 1575 en 1590 gebouwd. Wel werden naderhand nog meer dan een eeuw lang allerlei wijzigingen aangebracht. Na in de Tweede Wereldoorlog verwoest te zijn, werd het zo getrouw mogelijk aan het origineel heropgebouwd.

04. Fontana del Simbrivio

Simbrivio Fontein - Bezienswaardigheden Velletri

In de 17e eeuw werd door de architect Giovanni Fontana een aquaduct (het Acquedotto del Simbrivio) ontworpen om water naar Velletri te voeren. Toen het werk af was werden er een aantal pronkfonteinen gebouwd, waarvan de Simbrivio Fontein midden op het Piazza Giuseppe Garibaldi de opvallendste is.

05. Villa Ginnetti Park

Het Parco di Villa Ginnetti maakte tot de Tweede Wereldoorlog deel uit van één van de mooiste gebouwen van Velletri, het Palazzo Ginnetti. Dit werd echter geheel verwoest, maar de enorme tuin bestaat nog, evenals de monumentale toegangspoort.

06. Archeologisch Stadsmuseum “Oreste Nardini”

In het Museo Civico Archeologico “Oreste Nardini” (Via Goffredo Mameli, 6 – 00049 Velletri) worden op het grondgebied van de stad gedane vondsten tentoongesteld. De beroemdste trekpleister is de zogeheten Sarcofaag van Velletri.

07. Museo Diocesano

het Museo Diocesano bevindt zich in de kloostergang van de kathedraal van de stad. Een hoogtepunt is een relikwieënhouder uit de 11e/12e eeuw, maar er zijn ook schilderijen te zien van beroemde meesters als Gentile da Fabriano, Bicci di Lorenzo en Antoniazzo Romano.

08. San Martino Kerk

De Chiesa di San Martino wordt voor het eerst genoemd in de 11e eeuw. Oorspronkelijk was de architektuur van deze kerk Gothisch, maar na de Slag van Velletri in 1744 werd de huidige versie gebouwd o.l.v. de architekt Nicola Giansimoni. De façade is het werk van Matteo Lovatti (1825).

09. Palazzo Vecchio

Het Palazzo Vecchio wordt ook wel het Palazzo dei Conservatori genoemd en is in 1822 gebouwd, als zetel van de Delegatie van Velletri. In 1870 werd het de zetel van de wetskantoren en van het Gerchtsgebouw. Ook dit paleis werd in de oorlog zwaar beschadigd en zo goed mogelijk weer opgebouwd.

10. Porta Napoletana

Porta Napoletana - Velletri Bezienswaardigheden

Velletri beschikte ooit over enorme stadsmuren, waar een groot deel nog van overeind staat. Van de acht middleeeuwse stadspoorten die er vroeger waren, is enkel de immense Porta Napoletana, met aan weerszijden bastions, overgebleven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.