Bezienswaardigheden Valmontone

Hoewel Valmontone dankzij de Collegiata Kerk en het Palazzo Doria Pamhili enkele interessante historische attrakties heeft, komen de meeste toeristen toch naar het stadje om te winkelen (in de Valmontone Designer Outlet) of om er met de kinderen naar het Rainbow Magicland pretpark te gaan.

Bezienswaardigheden Valmontone

Rainbow Magicland

Rainbow Magicland - Bezienswaardigheden Valmontone

De toeristische attractie die de meeste bezoekers trekt is het pretpark Rainbow Magicland. Zoals de naam van het in 2011 geopende park aangeeft staan de 36 attracties alle in het teken van de magie. In het centrum is een groot meer.

Santa Maria dell’Assunta Kerk

Bezienswaardigheden Valmontone

De Collegiata Kerk Santa Maria dell’Assunta is in de 17e eeuw in opdracht van Prins Pamhili Aldobrandini gebouwd, en in 1910 gerestaureerd. Om de kerk te kunnen bouwen moest een eerdere Gotische versie uit de 12e eeuw plaatsmaken. Binnen de kerk zijn schilderijen van verschillende 17e eeuwse meesters te zien.

Palazzo Doria Pamphili

Het barokke Palazzo Doria Pamphili in de huidige vorm stamt uit het midden van de 17e eeuw, toen het in het bezit was van de Barberini’s en flink uitgebreid werd. Oorspronkelijk was het echter een fort.

Valmontone Designer Outlet

Het ontwerp van de Valmontone Designer Outlet is geïnspireerd op dat van een Amerikaanse stad. Er zijn bijna 200 winkels, boetiekjes en eetgelegenheden, die gegroepeerd zijn rond een aantal namaak-Amerikaanse straten en pleinen en zelfs een spoorwegstation. Er is een busverbinding vanaf het station van Valmontone.

Madonna del Gonfalone Kerk

De Madonna del Gonfalone Kerk is na de Tweede Wereldoorlog en de aangebrachte beschadigingen geheel gerestaureerd. De oorspronkelijk kerk is in 1508 buiten het toenmalige centrum gebouwd en heette toen nog de Santa Maria buiten de Muren Kerk.

Santa Maria delle Grazie Kerk

De oudste kerk van de stad is de Santa Maria delle Grazie Kerk, die in de 11e eeuw opgetrokken is. De kerk is op blokken tufsteen gebouwd en wordt gekenmerkt door een belgevel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.