Bezienswaardigheden Testaccio

De wijk Testaccio (rione XX) is één van de uitgaanswijken van Rome. Het is niet de wijk met de belangrijkste bezienswaardigheden van de stad, maar wel de enige in de stad waar een echte piramide te zien is.

Bezienswaardigheden Testaccio

Protestants Kerkhof

Het Protestants Kerkhof heet eigenlijk het niet-Katholiek Kerkhof. Hier liggen o.a. de beroemde Engelse romantische dichters Keats en Shelley begraven.

Fontana delle Anfore

Fontana delle Anfore - bezienswaardigheden TestaccioDe Fontana delle Anfore is een van de fonteinen in Rome die in 1926 door Pietro Lombardi ontworpen zijn en de wijk waar ze staan symbolizeren. Ze stond eerst op het Piazza Testaccio, toen op het Piazza dell’Emporio en sinds 2015 opnieuw op de oorspronkelijke plek.

Ex-Mattattoio

Het ex-Mattattoio is het voormalige slachthuis van Rome. Het bestaat uit een groot aantal paviljoens die tegenwoordig voor verschillende doeleinden gebruikt worden, waaronder de tweede zetel van het museum voor comtemporaine kunst, het Macro Testaccio.

Piramide

Vroeger waren er meer piramides in Rome, maar de enige die nog overeind staat is de Piramide van Caio Cestio, waarvan de bouw in het jaar 12 voor Chr. voltooid werd. Het monument lijkt veel kleiner dan het in werkelijkheid is, aangezien het grootste deel zich vanwege de ophoging van het omliggende terrein onder de grond bevindt.

Porta San Paolo

Piramide en Porta San Paolo - bezienswaardigheden TestaccioDe Porta San Paolo staat meteen naast de piramide. Het is één van de best bewaarde stadspoorten in de Aureliaanse Muren. Binnen de muren van de poort, die ooit twee bogen had, is het Museum van de Via Ostiense gevestigd.

Monte Testaccio

Monte dei Cocci - Bezienswaardigheden TestaccioDe Monte Testaccio is de heuvel die zijn naam aan de wijk gegeven heeft. De naam is een verbastering van de Monte dei Cocci (“Schervenheuvel”), die ontstaan is door het kapotte aardewerk dat in de voormalige haven van de wijk aankwam op te hopen. De hoogte van de heuvel is 36 meter.

Santa Maria Liberatrice Kerk

De Santa Maria Liberatrice Kerk staat op het centrale plein van de wijk. De kerk is in het begin van de 20e eeuw gebouwd en de grootste trekpleister is het altaar dat ooit in de kerk met dezelfde naam op het Forum Romanum stond.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *