Bezienswaardigheden Palatijn Rome

Arcate Severiane Rome

Het Forum Romanum was de plek waar het Romeinse openbare leven zich afspeelde in het oude Rome. Het Palatijn was de plek waar de keizers hun paleizen bouwden.

Bezienswaardigheden Palatijn Rome

Casa di Livia

De fresco’s in het Huis van Livia zijn uitstekend bewaard gebleven, maar voor de rest is er nog minder van de structuur van de oorspronkelijke gebouwen overgeleven dan in het Forum Romanum zelf.

Aracate Severiane

Arcate Severiane - bezienswaardigheden Palatijn Rome

De Arcate Severiane (“Bogen van Severius”) maken deel uit van de Domus Severiana en bevinden zich aan de rand van archeologische vindplaats. Ze torenen uit boven het Circus Maximus en deden deels dienst als onderbouw voor een nieuwe vleugel van het keizerlijke paleis van Severius.

Cryptoporticus

De Cryptoporticus was een 130 meter lange, half-ondergrondse hal ten noorden van het Huis van Livia. De hal verbond de keizerlijke paleizen van o.a. Tiberius, Livia en de leden van het geslacht Flavius. In het jaar 41 zou Caligula in deze hal vermoord zijn.

Domus Flavia

De Domus Flavia was het meest centrale complex op het Palatijn. Voor de bouw moesten eerdere construkties gesloopt worden. De eerste bewoner van dit paleis was Keizer Nero. Midden in het gebouw bevond zich een peristilium met een enorme achthoekige centrale fontein.

Domus Augustana

Het Huis van Augustus begon als residentie van enkele keizers, maar werd later zowel de residentie als het kantoor van de hoogwaardighedsbekleders van het rijk. Het heeft drie verdiepingen en is in de tijd van Keizer Domitianus gebouwd. Hoewel de opgravingen nog lang niet voltooid zijn zijn er al welveel vloermozaïeken en fresco’s aan het licht gekomen.

Stadion van Domitianus

Het Stadion van Domitianus is tussen 81 en 96 gebouwd en heeft een renbaan van 160 bij 47 meter. Her is niet bekend of het stadion ooit gebruikt is en of dat voor de keizer en diens gevolg of voor het volk was. Het zou zelfs een tuin in de vorm van een stadion hebben kunne zijn. De heilige Sebastiaan stierf hier de marteldood.

Museo Palatino

Er is ook een museum (het Museo Palatino) aan het Palatijn verbonden. Hier worden bij opgraving op de heuvel gevonden voorwerpen en kunstwerken tentoongesteld. Er is zelfs een anti-Christelijke graffitto, waarbij het kruisbeeld met een ezelskop afgebeeld is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.