Bezienswaardigheden Buiten het Centrum van Rome

Niet alle bezienswaardigheden van Rome zijn in het centrum te vinden. De Catacomben liggen bijvoorbeeld alle buiten de oude stadsgrenzen. De verdeling naar wijken houdt enkel rekening met de 22 rioni in het historische centrum. De 35 wijken meteen hierbuiten heten quartieri. Hier weer buiten bevinden zich 6 suburbi en de 53 stadsdelen buiten de Grande Raccordo Anulare (de rondweg) worden zone genoemd.

Top Bezienswaardigheden buiten centrum Rome

Catacomben

Generosa Catacomben - bezienswaardigheden buiten centrum RomeIn het antieke Rome was het verboden mensen binnen de stadsmuren te begraven. Aangezien de Catacomben begraafplaatsen zijn liggen deze dan ook alle buiten het historische centrum. De beroemdste ervan liggen langs de oude Romeinse herenwegen.

Caio Cestio Piramide

Caio Cestio Piramide RomeDe Caio Cestio Piramide staat in het quartiere Ostiense. Het is is de enige overgebleven piramide in Rome. Na een lange restauratie is het gebouw sinds Mei 2015 weer in de oorspronkelijke, witte glorie te bewonderen.

Ostia Antica

Ostia Antica is de ruïne van de oude haven van Rome. Deze opgravingen, net als die van Pompeii, geven een mooi beeld van een antieke Romeinse stad. Door het dichtslibben ligt deze voormalige haven nu drie kilometer landinwaarts.

Meer Bezienswaardigheden buiten Rome

De San Lazzaro in Borgo Kerk is een kerk in de wijk Della Vittoria, ten noorden van het Vatikaan. Ze staat ook wel bekend als San Lazzaro dei Lebbrosi.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.