Bezienswaardigheden Bracciano

Het historische centrum van Bracciano bestaat eigenlijk uit niet veel meer dan een aantal smalle kronkelstraatjes op de top van de heuvel. Deze bevinden zich aan de voet van het beroemde kasteel en de kathedraal van de stad.

Bezienswaardigheden Bracciano

Castello Odescalchi

Odescalchi Kasteel - Bezienswaardigheden BraccianoHet Odescalchi Kasteel (of het Odescalchi Orsini Kasteel) is de beroemdste en belangrijkste bezienswaardigheid van de stad. Het is op een ouder fort gebouwd en wordt gekenmerkt door een onregelmatige vorm en zes enorme ronde torens. De zalen zijn met fresco’s versierd en er worden o.a. antieke meubelen en wapentuig tentoongesteld. Het kasteel wordt vaak voor bruiloften van rijke en/of beroemde mensen gebruikt. (Elke dag open, behalve maandag. Rondleidingen zijn enkel in het Italiaans.)

Santo Stefano Kathedraal

Santo Stefano Kathedraal - Bezienswaardigheden BraccianoDe Duomo di Santo Stefano staat meteen naast het kasteel en is in de 13e eeuw opgebouwd. De huidige aanblik is echter eht resultaat van verbouwingen in de 17e eeuw. De belangrijkste bezienswaardigheid binnen de kerk is een aan Gregorio en Donato d’Arezzo toegeschreven triptiek uit 1315.

Belvedere

Belvedere - Bezienswaardigheden BraccianoWanneer aan het einde van de hoofdstraat Via Umberto I rechtdoor loopt en het kasteel en de kathedraal links laat liggen komt men bij de Belvedere. Dit is een klein plein met een schitterend uitzicht over het Meer van Bracciano.

Piazza IV Novembre

Piazza IV Novembre - Bezienswaardigheden BraccianoHet Piazza IV Novembre is het centrale plein van Bracciano. Hier staat het gemeentehuis en op de hoek van het plein staat ook een VVV-kantoortje. Midden op het plein staat een monumentale fontein en er is ook een monument voor de oorlogsslachtoffers.

San Liberato Kerk

De San Liberato Kerk wordt gekenmerkt door een klokkentoren uit de 11e eeuw. De kerk is gebouwd op de plek waar zich ooit de Romeinse stad Forum Clodii bevond. De huidige aanblik is het resultaat van een verbouwing in de 15e eeuw. De tuinen zijn door Russell Page ontworpen.

Santa Maria Novella Kerk

De Santa Maria Novella Kerk is in de 16e eeuw opgetrokken. Ze staat buiten de stadsgrenzen en wordt gekenmerkt door een mooie kloostergang.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.