Bagage Kwijt in Rome

Bent U Uw bagage kwijt geraakt in Rome? Afhankelijk van waar Uw Uw bagage of andere bezittingen kwijtraakt zijn er verschillende plekken waar U het eventueel terug kunt gaan halen. Wanneer Uw koffers niet in Rome maar op een ander vliegveld terecht zijn gekomen hangt het ervan af met welke maatschappij U gevlogen bent. Wanneer U Uw bagage op de metro vergeten bent hangt het ervan af op welke lijn dit gebeurd is.

Bagage Kwijt Rome

Uw Bagage is Niet Aangekomen op het Vliegveld

Indien U zonder Uw bagage op Fiumicino (Leonardo Da Vinci) of Ciampino aankomt, moet U het kantoor voor verloren voorwerpen (oggetti smarriti) bezoeken. In beide vliegvelden ligt dit in dezelfde hal waar Uw bagage ook aankomt.

De luchtvaartmaatschappij waarmee U vliegt moet ervoor zorgen dat U Uw baggage bezorgd krijgt. In de meeste gevallen wordt de bagage op dezelfde dag of een dag later naar Uw hotel gebracht. Het kan erg nuttig zijn vooraf het adres en vooral het telefoonnummer van de plek waar U logeert te noteren. Dit laatste is uiterst belangrijk aangezien veel bed and breakfasts geen receptiedesk hebben en er ook niet altijd iemand aanwezig is.

Indien het langer dan 24 uur duurt voordat U Uw koffers terugkrijgt, heeft U recht op een vergoeding voor eventuele dingen die U heeft moeten kopen. Zorgt U er dus voor dat U de kassabonnetjes van Uw uitgaven goed bewaart.

U Verliest Uw Bezittingen op MetroLijn A

U dient in dit geval contakt op te nemen met het Ufficio Logistica op het metro-station Giulio Agricola (lijn A). Het telefoonnummer is +39 0646957068, maar ga er niet van uit dat er ook iemand opneemt. Het e-mail adres is oggettismarriti.metroA@atac.roma.it. Het is geopend op maandag, woensdag en vrijdag van 09.30 tot 12.30 uur.

U raakt Uw bagage op Metrolijn B kwijt

Het Ufficio Logistica van lijn B bevindt zich bij het station Piramide (tel. +39 0646958164 of 0646958165). Het is elke dag geopend van 08.00 tot 13.00 uur.

Verloren Voorwerpen Elders in Rome

U dient contact op te nemen met het Reparto Oggetti Rinvenuti (Circonvallazione Ostiense, 191 – 00154 Rome, tel. +39 0667693214/17, e-mail: oggettismarriti@comune.roma.it). Het is van maandag tot vrijdag geopend, van 08.30 tot 13.00 uur. Op donderdag sluit het om 17.00 uur, behalve van 25 Juni tot 5 September. U zult aan moeten tonen dat U bij de politie aangifte heeft gedaan van de diefstal/het verlies (tenzij het om een object zonder commerciĆ«le waarde gaat). De kosten zijn 9 Euro (4 voor het bewaren en 5 administratiekosten). Er is een toeslag van 15 Euro indien het object er langer dan 30 dagen bewaard is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.