Aventijn Rome

De Aventijn (Aventino) is één van de beroemde zeven heuvels van Rome. Zoals het heuvels betaamt biedt hij verschillende prachtige uitzichtpunten over de rest van de stad. Hoogtepunten zijn de Giardino degli Aranci en de Santa Sabina Kerk.

Aventijn Rome

Wandelroute

Santa Sabina all'Aventino Kerk Rome
Santa Sabina all”Aventino Kerk

Wanneer men een wandeling door de wijk wil maken, is het het best om te beginnen bij het Piazza dei Cavalieri di Malta. Dit plein, dat in 1765 door Piranesi gerestaureerd is, biedt een schitterend panorama over Rome.

Zoek huisnummer 3 en kijk door wat weleens het beroemdste sleutelgat ter wereld zou kunnen zijn. U wordt beloond met een blik op een lange beboomde laan met aan het einde de koepel van de Sint-Pietersbasiliek.

U vervolgt Uw weg door de Via di Santa Sabina en bezoek de Santa Sabina all’Aventino Kerk. Wanneer U het Piazza di Pietro d’Illiria bereikt gaat U de Giardino degli Aranci (“Sinaasappeltuin”) binnen. De officiële naam van deze tuin is Parco Savello en vanaf hier ziet U in de verte twee andere mooie uitkijkpunten over Rome, in de vorm van de Monte Mario en de Janiculum heuvel. Aan de andere kant van de Sinaasappeltuin staat de Sant’Alessio Kerk.

Aan de oever van de Tiber ziet U het enorme San Michele a Ripa Grande complex, een oud Apostolisch Gasthuis. Ripa Grande was de naam van de oude haven, waar plattere schepen de waren heenbrachten die niet met grotere boten door de ondiepe Tiber van Ostia naar Rome vervoerd konden worden.

Loop de heuvel af naar het Piazzale Ugo La Malfa en U komt bij de Rozentuin (Roseto Comunale). Vanaf hier kijkt U over het Circus Maximus recht op het Palatijn.

Weetjes

De Aventijn is de zuidelijkste van de zeven heuvels. Het was er al in de oudheid prettig vertoeven en keizer Trajanus woonde er dan ook. Een van de vrienden van de keizer, Licinius Sura, had er zelfs een badcomplex aan laten leggen.

In 410 werd de hele buurt door de Visigoten verwoest.

Aventijnheuvel, Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.