Auditorium Parco della Musica Rome

Het Auditorium Parco della Musica bevindt zich ten noorden van het historische centrum van Rome, tussen de wijk Parioli en het Olympisch Dorp. Dit door de beroemde architect Renzo Piano ontworpen complex is in 2002 ingewijd. Er zijn drie grote concertzalen en er worden verschillende grote evenementen, waaronder het Internationale Filmfestival van Rome, georganizeerd.

Auditorium Parco della Musica Rome

Adres, openingstijden en toegangsprijs

Adres: Viale Pietro De Coubertin, 30 – Rome. Tel:+39 06 80241281 (informatie). Tel: 892 101 of +39 060608 (tickets). Houders van de Roma Pass krijgen 15% korting op concerten en theatervoorstellingen. Openbaar vervoer: Bus 53, 168, 910, 982; tram 2; trein Roma Nord (halte Euclide).

Geschiedenis en beschrijving

Het multi-functionele Auditorium Parco della Musica complex is ontworpen door de beroemde Italiaanse architect Renzo Piano. De inwijding vond op 21 December 2012 plaats. Het wordt beschouwd als het uit architectonisch oogpunt belangrijkste gebouw in Rome sinds de jaren zestig.

Het Auditorium beschikt over drie grote zalen en een aantal kleinere ruimtes. De Sala Santa Cecilia is de grootste van deze drie en wordt vooral voor symfonische muziek gebruikt. In de Sala Sinopoli worden kamer- en symfonische muziekconcerten gehouden. De Sala Petrassi is vooral bedoeld voor opera’s en theatervoorstellingen, hoewel ze ook als bioscoop gebruikt kan worden.

Middenin het complex is de grote cavea, waar openluchtconcerten plaats vinden. Hier is ruimte voor meer dan 2700 personen.

Er is ook een over twee verdiepingen verspreide tentoonstellingsruimte van meer dan 3000 m2.

De architect gebruikte enkel typisch Romeinse bouwmaterialen als rode baksteen en travertijns marmer, om een continuiteit met het verleden te bewerkstelligen.

Binnen het complex zijn ook enige Romeinse ruïnes te zien.

Festivals at the Auditorium Parco della Musica

  • Februari: Equilibrio – Festival of the New Dance.
  • Juni en Juli: Roma Summer Fest, met grote namen uit de jazz en populaire muziek.
  • December: Gospel festival.

Kerstmarkt

Elk jaar wordt er gedurende de feestdagen een kerstmarkt gehouden bij het Auditorium. In deze periode is er ook één van de weinige schaatsbanen, dus zeker nu de kerstmarkt op Piazza Navona in verval geraakt is, is het Auditorium één van de leukste plekken om kinderen mee heen te nemen in deze periode.

Viale Pietro De Coubertin, 30 – Rome

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.