Arcinazzo Romano

Arcinazzo Romano ligt aan de oostgrens van de provincie Rome en heette tot het einde van de 19e eeuw nog Ponza. De belangrijkste bron van inkomsten is het toerisme. Dit is vooral dankzij het natuurschoon, al had Keizer Trajanus er wel een villa, waarvan de ruïnes bezocht kunnen worden.

Alles over Arcinazzo Romano

Toeristeninformatie

Gemeentehuis: Viale San Giorgio 1 (tel. +39 0774808006). Postcode: 00020. Kengetal: 0774. Inwoneraantal: Meer dan 1000.

Met de auto/openbaar vervoer

Met de auto: Vanuit Rome volgt U de E80 (tolweg) of de regionale SR5 tot Roviano en dan de SR411 in zuidelijke richting.

Openbaar vervoer: Vanuit Rome neemt U een Cotral bus (vanaf de lijn B metrohalte Ponte Mammolo) naar Subiaco en dan de bus naar FiuggiArcinazzo Romano is de tweede stopplaats. U kunt ook eerst met de trein naar Fiuggi en dan met de bus verder reizen naar Affile, vanwaar het een korte wandeling is naar Arcinazzo.

Bezienswaardigheden

Arcinazzo Romano
Kerk in Arcinazzo Romano

De belangrijkste bezienswaardigheid is de Santa Maria Assunta Kerk, die in de 11e eeuw gebouwd is. De oorspronkelijke Gotische stijl werd bij latere verbouwingen tot een neo-klassieke omgevormd. Hoogtepunt is een marmeren altaar.

De Santa Lucia Kapel is bovenop een middeleeuws heiligdom gebouwd, terwijl de San Giorgio Kerk uit 1575 stamt.

De bovengenoemde ruïnes van de Villa van Trajanus bevinden zich in de deelgemeente Altipiani Pratolongo. In de 60’er jaren zijn een nymphaeum, een peristilium en een aantal marmeren versieringen aan het licht gebracht.

Geschiedenis

De eerste inwoners van de streek waren de Aequi, die later door de Romeinen verdreven werden. Uit de Romeinse tijd zijn nog enige ruïnes van een villa te zien.

Rond de 10e eeuw ontwikkelde zich wat toen nog Ponza d’Arcinazzo heette. Dit gebeurde rond een door Filippo di Morano gebouwd kasteel.

In de 12e eeuw begon een lange strijd tussen Ildemondo, leenheer van Ponza en Affile, en de prior van de Abdij van Subiaco, Giovanni V. Deze laatste zou uieindelijk met hulp van de kerk zegevieren en de heerschappij over de gemeente verwerven.

Hoewel de stad vanaf die tijd onder de heerschappij van de kerk bestond, had ze wel enige autonomie. In 1597 kreeg Arcinazzo een eigen statuut.

De huidige naam, Arcinazzo Romano, is pas sinds 1891 in gebruik.

Arcinazzo Romano

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.