Archeologisch Museum Anzio

Het Archeologische Museum van Anzio bevindt zich op de begane grond van de Villa Adele, een 17e eeuws gebouw dat voor de Pamphilj gebouwd is en later verschillende keren van eigenaar is gewisseld.

Weetjes Archeologisch Museum Anzio

Adres, Openingstijden en Toegangsprijs

Het adres van het Museo Civico Archeologico is Via Villa Adele 2, Anzio. Bus: . Openingstijden: van 1 September tot 30 Juni van 10.30 tot 12.30 en van 16.00 tot 18.00 uur en van 1 Juli tot 31 Augustus van 10.30 tot 12.30 en van 17.00 tot 19.00 uur. Toegangsprijs: Onbekend.

Geschiedenis Archeologisch Museum Anzio

Het museum neemt 9 zalen in beslag met o.a. protohistorische begrafenisuitrustingen en anathema uit de Republikeinse tijd. Ook zijn er afdelingen die zich bezighouden met onderzeese vondsten.

Uit de 2e eeuw na Chr. stamt een fresco-cyclus en het Museo Nazionale Romano heeft een, waarschijnlijk uit de tijd van Keizer Nero stammende, met mozaïeken versierde nis in bruikleen gegeven.

In een andere zaal van het museum worden de historische evenementen tijdens de tweede wereldoorlog gedocumenteerd.

Veel van de in Anzio gedane archeologische vondsten zijn in grotere en bekendere Italiaanse musea terechtgekomen. Slechts gedurende speciale tentoonstellingen zijn deze in het Museo Archeologico van Anzio zelf te zien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *