Arcate Severiane Rome

Arcate Severiane Rome

De Severiaanse Bogen (Arcate Severiane) horen tot de belangrijkste monumenten op het Palatijn in Rome. Vooral vanaf het Circus Maximus kan men zien hoe indrukwekkend dit bouwwerk geweest moet zijn.

Severiaanse Bogen Rome (Arcate Severiane)

Adres, Openingstijden en Entréeprijs

Het adres van de Arcate Severiane is Via di San Gregori0 30 – Rome. Bus: 75, 118, 160, 673, N2, N10. De tijden en prijzen zijn die van het Colosseum. Het gedeelte van het Palatijn waar de bogen zich bevinden kan enkel op dinsdag en vrijdag gezien worden.

Arcate Severiane Rome

Arcate Severiane Rome
Arcate Severiane gezien vanaf het Circus Maximus

De “Severiaanse Bogen” zijn niet gebouwd als een opzichzelfstaande structuur, maar als ondersteuning van de erboven gebouwde paleizen. De bogen zijn hoog en smal en bestaan uit twee verdiepingen. Bij de bouw gebruikte men dezelfde technieken die men al toegepast had bij de aanleg van o.a. de beroemde Romeinse aquaducten.

Ze bevinden zich aan de buitenkant van het gebied (aan de kant van het Circus Maximus) en zorgden ervoor dat men meer ruimte had voor de bouw van het keizerlijke paleis.

Het is van bovenop deze bogen dat men een schitterend uitzicht heeft over Rome, met als hoogtepunten het keizerlijke podium dat op het Circus Maximus uitzag en het door de architect Rabirius ontworpen zogheten Stadium.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.